Snowboard binding beginner

Uit voorraad leverbaar
Filters
58 ProductenPagina 1 van 3

Snowboard binding beginner kopen

Tof dat je gaat snowboarden! Wanneer je op zoek bent naar je eerste eigen snowboard loop heb je wellicht veel vragen. Naast een goed beginners snowboard heb je ook een setje snowboard bindingen voor beginners nodig. Een goede beginners binding is meestal een binding met een softe flex. Bindingen met een softe flex worden ook wel freestyle bindingen genoemd. De prijs van een goede beginners snowboard binding is vaak wat lager. Dit heeft te maken met de materialen die gebruikt zijn om binding te maken. In onze uitgebreide collectie snowboard bindingen vindt je beginners bindingen van de beste merken zoals; Clew, Burton, Rome, Union, Flow, Nidecker en BentMetal.

Waarop letten bij het kopen van een snowboard binding voor beginners?

Het is van groot belang dat je snowboard schoenen goed passen in de binding. Daarom is het verstandig om eerst op zoek te gaan naar goede snowboard schoenen. Ieder merk hanteert een andere maatvoering. Kijk dus goed naar welke maat je nodig hebt van de binding. Wanneer je als beginner de techniek nog niet 100% onder controle hebt is het advies om een niet al te stijve binding te kiezen. Een beginners snowboard binding met een softe flex biedt je meer comfort en je zult merken dat de binding niet ieder foutje afstraft.

beginner snowboard bindingen

Stand snowboard bindingen beginner

Ga je voor de eerste keer met je eigen uitrusting snowboarden? Let dan goed op de afstand tussen de bindingen en de stand van de bindingen. De afstand tussen beide bindingen kan je bepalen door de afstand van het midden van je knieschijf tot de grond te meten. Op de meeste snowboards wordt dit aangeduid met “reference stance”. Heb je al wat meer ervaring? Dan zou je de binding 2-4 verder uit elkaar kunnen zetten. Kies in dit geval bijpassende snowboard bindingen voor gevorderden. Voor Echte professionals zijn er de meest stevige bindingen voor experts binnen onze collectie.

Ook de graden stand is van belang. Ben je beginner en wil je uitzoeken welke stijl het beste bij je past? Wil je beide kant op leren snowboarden? Dan is de stand 15 ˚, - 15 ˚, ook wel duck stance genoemd, een aanrader. 

snowboard bindingen voor beginners

Beginner snowboard bindingen online kopen bij Snowboards.nl

Weet je precies welke beginner snowboard bindingen op je snowboard passen? Bestel de bindingen dan veilig en snel online. Heb je meer informatie nodig om tot de juiste keuze te komen? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze snowboard shop. Naast te gekke dames snowboard bindingen vind je uiteraard ook hele mooi dames snowboards en dames snowboardschoenen in onze winkel en webshop.

Bekijk snel onze gehele collectie snowboard bindingen. Uiteraard vind je bij ons ook een ruime collectie snowboard bindingen voor heren!