Snowboard binding gevorderd

Uit voorraad leverbaar
Filters
139 ProductenPagina 1 van 6

Snowboard binding voor gevorderden kopen


Wanneer je al een aantal jaren gaat snowboarden kun jij jezelf wellicht een gevorderde snowboarder noemen. Als je niveau stijgt heb je uiteraard ook snowboard materiaal nodig met een hoog potentieel. Denk aan een snowboard voor gevorderden, snowboard schoenen met een medium flex of stijve flex, en snowboard bindingen voor gevorderden. Bindingen voor gevorderden zijn meestal wat stijver en reageert directer. Hoe stijver de binding is des te directer de binding de energie overbrengt naar het snowboard. Zeker wanneer je harder gaat merk je dat je hierdoor meer controle houdt ten opzicht van een flexibelere binding.

snowboard bindingen gevorderde

De prijs van een gevorderde snowboard binding is vaak net hoger dan een beginners binding. Dit heeft te maken met de materialen die gebruikt zijn om binding te maken. Vaak zitten er aluminium ratches en comfortabelere straps op. Daarnaast zijn de baseplate en de highback van een sterker materiaal. In onze uitgebreide collectie snowboardbindingen vindt je beginners bindingen van de beste merken zoals; Clew, Bataleon, Burton, Rome, Union, Flow, Nidecker en Bent Metal.

Waarop letten bij het kopen van een snowboard binding voor gevorderde?

Het is van groot belang dat je snowboard boots goed aansluiten bij de snowboardbindingen. Daarom is het verstandig om eerst op zoek te gaan naar goede snowboardschoenen wanneer je deze nog niet hebt. Ieder merk hanteert een andere maatvoering. Kijk dus goed naar welke maat je nodig hebt voordat je een snowboardbinding voor gevorderde besteld. Kijk ook goed naar de specificaties van de binding en voor welke type rijstijl en niveau de binding geschikt is. Dit voorkomt teleurstelling achteraf.

Stand snowboard bindingen gevorderde

Na een aantal weken lekker gesnowboard te hebben heb je wellicht een voorkeur voor een bepaalde rijstijl gekregen. Iedere rijstijl prefereert weer een andere stance. Ben je een echte freestyler en ben je regelmatig in het funpark te vinden? Dat is het raadzaam je snowboardbindingen in een hoek te zetten van +15 en -15 graden. Hierdoor kan je gemakkelijk beide kanten op rijden.
Ben je meer een freerider en wil je het liefst alleen maar carven? Dan zou je kunnen kiezen om je bindingen iets naar achteren te plaatsen en je achterste voet wat rechter te zetten en de voorste weer iets schuiner.

Gevorderde snowboardbindingen online kopen bij Snowboards.nl

Weet je precies welke gevorderde snowboardbindingen op je board passen? Bestel de bindingen dan veilig en snel online. Heb je meer informatie nodig om tot de juiste keuze te komen? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze snowboard shop. Naast te gekke dames snowboardbindingen vind je uiteraard ook hele mooi dames snowboards en schoenen in onze winkel en webshop.

Bekijk snel onze gehele collectie snowboardbindingen

snowboard binding gevorderde