Strap bindingen

Uit voorraad leverbaar
Filters
92 ProductenPagina 1 van 4

De meest voorkomende en de meest gekozen type snowboard binding is de strap binding. Deze bindingen worden ook wel een strap-in bindingen genoemd. De snowboard schoen wordt met twee straps stevig op zijn plek gehouden. Eén strap gaat over de teen en de andere strap gaat over de enkel. De straps drukken de schoenen tegen de highback zodat de snowboard schoenen muurvast zitten.

Strap bindingen, de voor- en nadelen

Snowboard bindingen met twee straps zorgen voor de performance en support. Wel is het zo dat je iedere keer dat je een lift in of uitstapt de twee straps los en weer vast moet maken. Wanneer je net begint met snowboarden moet je misschien iedere keer gaan zitten om de strap bindingen vast te maken, maar na een tijdje en wat oefening, zul je het ook staand kunnen doen. Daarentegen bieden strap bindingen eindeloze afstel mogelijkheden zodat de bindingen perfect aansluiten op je schoenen en je snowboard.

traditionele snowboard strap bindingen

strap bindingen voor snowboards

Snowboard bindingen met straps afstellen

Het op de juiste manier afstellen van de straps van je snowboard bindingen is geen hogere wiskunde maar er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten. Het belangrijkste is dat de straps mooi gecentreerd zitten. Kortom: wanneer de strap niet mooi op het midden van je snowboard schoen zit, maak dan de strap langer of korter door deze los te schroeven. Let hierbij wel goed op dat je de schroeven weer goed aandraait zodat je de straps niet verliest. Van de meeste bindingen kan je de baseplate verlengen of inkorten. Het mooiste is dat je de heelcup naar voor of achteren kunt schuiven. Hierdoor kan je perfect zorgen dat de boots goed gecentreerd op de binding komen te staan.

Strap-in bindingen online bestellen bij Snowboards.nl

Bij snowboards.nl ben je aan het juiste adres voor nieuwe snowboard bindingen met strap sluiting. In ons assortiment vind je bindingen van de beste merken zoals Rome, Bataleon, Burton, Union, Bent Metal, Drake, Nidecker, Jones en Arbor. Bestellen doe je makkelijk en veilig online en wij sturen de strap bindingen razendsnel naar je toe met PostNL. Heb je meer informatie nodig? Neem dan gerust contact met ons of of kom langs in onze snowboardshop.