De #1 in Snowboards
Voor 16:00 uur besteld = zelfde dag nog verzonden
Al jouw favoriete merken onder 1 dak
Gratis verzending boven de 39,95
9,6 tm-wwk
Blijf warm en droog met goede snowboardkleding

Blijf warm en droog met goede snowboardkleding

minuten lezen
Dat je tijdens de wintersport te maken kan krijgen met verschillende weersomstandigheden zal je al weleens ervaren hebben. Zo kunnen de temperaturen behoorlijk verschillen wanneer je gaat snowboarden in januari of in maart.

Dat je tijdens de wintersport te maken kan krijgen met verschillende weersomstandigheden zal je al weleens ervaren hebben. Zo kunnen de temperaturen behoorlijk verschillen wanneer je gaat snowboarden in januari of in maart. Maar hoe zorg je ervoor dat je het niet koud krijgt? Of zelfs niet te warm wordt? Hoe blijf je droog? Waarschijnlijk heb je vaak de termen waterkolom en ademend vermogen zien staan bij een jack of broek. Maar wat houden deze termen precies in?

Wat zegt een waterkolom precies?

snowboard kleding

Om te zorgen dat je droog blijft tijdens de wintersport is het noodzakelijk om waterdichte snowboardkleding te dragen. De mate van waterdichtheid wordt aangegeven met een waterkolom. Zo zie je vaak waardes zoals 5.000 mm tot 30.000 mm staan bij een jack of broek. De stof wordt getest door middel van een kolom (buis), met een diameter van 2,5 cm, gevuld met water op de stof te zetten. Daarna wordt gekeken bij welke hoeveelheid water het materiaal water door begint te laten. Een waterkolom van 5.000 mm zegt dus dat de stof pas gaat lekken wanneer het onder druk staat van 5 meter water.

Waterkolom waardes

Om enig idee te krijgen wat de waterkolom waardes precies zeggen over de mate van waterdichtheid hebben we een overzicht gemaakt

> 1.000 mm: De stof is waterafstotend maar niet waterdicht.

1.000 mm – 5.000 mm:De stof is waterdicht tegen lichte druk. Tijdens een korte regenbui zal je droog blijven maar ga je bijvoorbeeld      zitten in de natte sneeuw, zal er langzaam water door de stof druppelen.

5.000 mm – 15.000 mm: De stof is waterdicht in de regen en kan behoorlijk veel druk aan. Pas bij langdurig een hogedruk zal de stof gaan lekken. Wintersportkleding met een waterkolom tussen de 5.000 mm en 15.000 mm is dus ideaal.

15.000 mm – 30.000 mm: De stof is extreem waterdicht. Zelfs wanneer de stof langdurig onder druk staat. Wanneer je veel aan het freeriden bent is kleding met een waterkolom tussen 15.000 mm en 30.000 mm aan te raden.

Wat zegt het ademend vermogen?

Naast dat je ski- en snowboardoutfit waterdicht moet zijn is het van belang dat de kleding ook goed ademt. Dit wordt aangegeven door middel van het ademend vermogen. Wanneer je intensief aan het snowboarden bent, begin je te transpireren. Het zweet zal uiteraard afgevoerd dienen te worden zodat je droog blijft van binnen.Zie het als kleine gaatjes in de stof die groot genoeg zijn om vocht/damp door te laten, maar klein genoeg om het vocht buiten te houden.

Er wordt gemeten hoeveel gram (gr) aan waterdamp een vierkante meter aan materiaal in een tijdsbestek van 24 uur doorlaat. Wanneer bv een jack een ademend vermogen heeft van 10.000 gram houdt dit in dat het jack 10 kg waterdamp doorlaat in 24 uur.

Te gekke snowboard outfits

Heb je onze te gekke collectie snowboardkleding van Picture Organic Clothing en Airblaster al gezien? Wij hebben een aantal gave sets voor je uitgezocht en deze op de foto gezet. Wil je ze graag in het echt zien? Kom dan gezellig langs in onze showroom in Nijverdal.