De #1 in Snowboards
Voor 16:00 uur besteld = zelfde dag nog verzonden
Al jouw favoriete merken onder 1 dak
Gratis verzending boven de 39,95
9,6 tm-wwk
Hoe bindingen op je snowboard monteren?

Hoe bindingen op je snowboard monteren?

minuten lezen
Vraag jij je af hoe de snowboard bindingen op je snowboard te monteren? Of wat je beste stance op het snowboard is? Ben je nog steeds aan het experimenteren? Wellicht helpt onderstaande uitleg je een beetje op gang

Vraag jij je af hoe de snowboard bindingen op je snowboard te monteren? Of wat je beste stance op het snowboard is? Ben je nog steeds aan het experimenteren? Wellicht helpt onderstaande uitleg je een beetje op gang. Je bindingen vast op je snowboard schroeven is niet zo moeilijk. Het vinden van de beste stance die past bij je rijstijl en/of je snowboard is toch een ander verhaal. Het vinden van je natuurlijke houding kan wat experimenteren vergen, maar als je de grondbeginselen kent, moet je het vrij snel kunnen bepalen.

Bestel hier snowboard bindingen voor heren

Bestel hier snowboard bindingen voor dames

Sta je regular of goofy op je snowboard?

Als je nieuw bent met snowboarden begint het met kiezen of je reguar of goofy bent. Kortom; sta je links- of rechtsvoor? In de meeste gevallen is de voet van je dominante been de achterste voet. Ook kan je jezelf de vraag stellen; Met welke voet schop je tegen een bal? Of, met welke voet stap je eerst een trap op? Het antwoord op deze vragen is waarschijnlijk je achterste voet. (Voor mezelf geldt deze regel overigens niet).

goofy of regular op snowbaord?

Hoe ver van elkaar plaats je de bindingen op je snowboard?

Hoe ver je de bindingen uit elkaar zet speelt een cruciale rol in je balans en draaivermogen op een snowboard. Er zijn verschillende theorieën over hoe breed een houding het beste is. Welke breedte het beste voor je zal werken, hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Freeriders en park boarders geven meestal de voorkeur aan een bredere houding die extra balans biedt en de mogelijkheid om dieper door je knieën te zakken. Als algemeen uitgangspunt kan je de afstand van het midden van je knie tot aan de grond meten. Deze afstand is de minimale breedte die je moet hanteren. Ben je een beginner kan je 2cm breder aanhouden. Ben je een technische boarder en sta je diep door je knieën? Houd dan 4 cm breder aan.

Op de meeste snowboard staat een reference stance aangegeven bij de inserts (schroefgaten). Wanneer je wijder wilt gaan staan is het aan te raden om beide bindingen naar buiten te plaatsen. Hierdoor behoudt het snowboard de beoogde prestaties. Bekijk de beste snowboards uit onze nieuwste collecties hier.

In welke hoek monteer je de snowboard bindingen?

In welke hoeken je de snowboard bindingen monteert op je snowboard spelen een grote rol in hoe je je lichaam over je board kunt bewegen. De binding van de voorste voet zal schuin naar de nose van het board moeten wijzen. Op de disc, waarmee je de binding vastschroeft op je board, staan graden aangegeven. Meestal tussen de 0-30 graden in twee richtingen. We spreken van een positieve hoek wanneer we de binding naar de nose van het board laten wijzen. De meeste boarders zetten de voorste binding + 15-21 graden ideaal. Ben je echt een racer of een carver? Dan kan je de voorste binding nog iets schuiner zetten. Op deze manier kan je de heupen nog verder indraaien.

De hoek van je achterste binding hangt van je rijstijl en anatomie af. De meeste freestylers hanteren een negatieve hoek. Dit houdt in dat je de achterste binding naar de tail laat wijzen. Dit noemen met ook wel een Duck Stance.

 

duck stance snowboard

De carvers onder ons rijden meestal in een “dubbel positief” stance. De beide bindingen wijzen dan naar de nose van het board.

Je stance veranderen voor rijden in de poedersneeuw.

Wanneer het veel gesneeuwd heeft en je de poeder op wilt zoeken is het van belang dat de nose van je snowboard blijft “drijven”. Je kan de bindingen naar achteren plaatsen zodat je board meer float creëert omdat de nose langer wordt en de tail korter. Plaats beide bindingen 2-5 cm naar achteren. Dit wordt ook wel set-back genoemd. 

Nog vragen na lezen van dit artikel? Neem gerust contact met ons op of kom langs bij de #1 BMX en Snowboard shop in Nijverdal.

Bekijk snel al onze snowboardbindingen van de beste merken zoals Flow, Union, Burton, Rome, Nidecker Supermatic, Jones, Bataleon en Bent Metal