De #1 in Snowboards
Voor 16:00 uur besteld = zelfde dag nog verzonden
Al jouw favoriete merken onder 1 dak
Gratis verzending boven de 39,95
9,6 tm-wwk
Sneller en langer glijden met een goed gewaxt snowboard

Sneller en langer glijden met een goed gewaxt snowboard

minuten lezen
Natuurlijk willen we altijd als eerste beneden zijn of in ieder geval sneller de berg af knallen dan je vrienden. Hoe vervelend is het dat je moet steppen of zelfs lopen wanneer je snowboard niet meer glijdt op een vlak stuk?

Natuurlijk willen we altijd als eerste beneden zijn of in ieder geval sneller de berg af knallen dan je vrienden. Hoe vervelend is het dat je moet steppen of zelfs lopen wanneer je snowboard niet meer glijdt op een vlak stuk? Dat hebben we allemaal weleens ervaren. Vaak horen we de dan ook de vraag; Waarom glijdt de ene harder dan de andere? Naast het type base van je snowboard speelt een goed gewaxt snowboard een grote rol.

Structuur van je base

Wanneer je met je board de berg af glijdt ontstaat er door wrijving een flinterdun laagje water tussen de sneeuw en je snowboard. Dit dunne laagje water dient afgevoerd te worden door de structuur die in je base zit. Zie het als een autoband. Een autoband heeft ook een profiel om het water af te voeren. Mocht er geen profiel meer in je base zitten ontstaat er een vacuüm. Je ervaart dan een remmend gevoel of je komt zelfs stil te staan op minder steile stukken. Mocht er helemaal geen structuur meer in je base zitten dient er een nieuwe structuur aangebracht worden. Maak je niet druk. Daar zorgen wij voor!

Je snowboard voorzien van wax

Een goed gewaxt snowboard kan het water sneller afvoeren en zorgt er tevens voor dat het water niet snel weer bevriest of zelfs aan je base blijft plakken. Maar hoe kan je nu het beste je snowboard waxen? Het allerbeste is om je snowboard te waxen met hotwax. Deze wax breng je aan met een strijkijzer. De wax smelt en dringt diep door in de poriën van je base. De wax gaat dus niet op je base maar in je base. Er dienen meerdere lagen aangebracht te worden voor het beste resultaatsnowboard waxen

Wanneer je je snowboard machinaal laat waxen merk je dat na ongeveer 3 dagen de onderkant van je board wit uitslaat. Dit betekent dat je board uitgedroogd is en de wax verdwenen is. Er ontstaat dan veel glijweerstand waardoor de structuur van je base minder wordt of zelfs verdwijnt. Resultaat, je hebt geen snelheid meer.

Zelf je snowboard waxen?

Lijkt het je leuk om zelf aan de slag te gaan met het waxen van je snowboard? Wij helpen je graag op weg door de juiste producten te adviseren of zelfs samen een keer te waxen. Wij hebben een grote collectie wax- en slijpartikelen van Holmenkol en One Ball. Bestel makkelijk en snel online of kom langs in onze shop in Nijverdal

Je snowboard laten waxen en slijpen door Sideways?

Laat je liever je snowboard onderhouden door ons? Geen probleem. Wij kunnen je snowboard volledig onderhouden. Kanten slijpen, structuur slijpen en je board voorzien van hotwax aangebracht met een strijkijzer. Bekijk de mogelijkheden.