De #1 in Snowboards
Voor 16:00 uur besteld = zelfde dag nog verzonden
Al jouw favoriete merken onder 1 dak
Gratis verzending boven de 39,95
9,6 tm-wwk
Wat maakt Anon goggles zo populair?

Wat maakt Anon goggles zo populair?

minuten lezen
Anon goggles zijn een van de meest populairste goggles ter wereld. Anon valt onder Burton Snowboards en staat bekend om haar innovaties en high-end technieken. Maar wat is nu het geheim achter de populariteit van deze skibrillen?

anon optics

Anon goggles zijn een van de meest populairste goggles ter wereld. Anon valt onder Burton Snowboards en staat bekend om haar innovaties en high-end technieken. Maar wat is nu het geheim achter de populariteit van deze skibrillen?

De brillen onderscheiden zich op drie vlakken:

 1. Integral Clarity Technology (ICT) in combinatie met Perceive lenzen
 2. MFI integratie
 3. Anon Magna-Tech Quick Lens Change System

Lenzen van Anon skibrillen voorzien van Integral Clarity Technology

Niets is zo vervelend als je 's morgens door het raam naar buiten kijkt en er hangt een dikke laag mist. Dat wordt weer een dag martelen met slecht zicht. Anon heeft hier een oplossing voor gevonden en heeft de lenzen voorzien van ICT – anti-condens systeem die de lens kristalhelder houdt gedurende de dag. De binnenste lens is microscopische poriën waarin ICT is geëtst. Hierdoor wordt vocht langdurig en razendsnel afgevoerd, sneller dan menig concurrent kan bewerkstelligen. Daarnaast heeft het een zelfreinigende werken waardoor je de binnenkant van de lens nooit hoeft schoon te maken. Naast ICT is de buitenste lens voorzien van een oleofobe-coating. Net zoals mobiele telefoons zijn de lenzen van Anon voorzien van een laagje wat vetten vingerafdrukken tegen gaat. Dit laagje heeft geen eeuwige levensduur. Het is daarom zaak om de skibril alleen schoon te maken met het meegeleverd microvezel zakje.

Anon heeft Sonar vervangen door Perceive lenzen

Anon Optics heeft voor seizoen 20/21 Sonar lenzen vervangen voor PERCEIVE lenzen. PERCEIVE is exclusief ontwikkeld voor Anon en verhoogd dieptewaarneming en het contrast voor de best mogelijke definitie met behoud van echte kleuren. Hierdoor zie je eerdere en beter oneffenheden op de piste waardoor je met meer vertrouwen de piste af kan snowboarden of skiën. Om iets wat goed is nog beter te maken worden alle Anon brillen geleverd met een bonus lens. Zo kan je bij elk weertype van de piste genieten.

Anon PERCEIVE lens tinten

Anon biedt een groot assortiment lens tinten met verschillende lichttransmissie ’s  die alle lichtomstandigheden dekken. De mate van lichtdoorlatendheid wordt aangeduid met een VLT percentage. Kortom: Hoe hoger het percentage, hoe meer licht de lens door laat. Hieronder volgen alles nieuwe lenzen die terug te vinden zijn in de Anon skibrillen.

Lenzen voor zonnige omstandigheden. Categorie 3

Dit zijn de donkerste tinten en hebben de laagste VLT's. De beste lenzen voor Blue-bird dagen. 

 • Onyx PERCEIVE Sunny (VLT: 6%)
 • Red PERCEIVE Sunny (VLT: 14%)
 • Bronze PERCEIVE Sunny (VLT: 17%)

Variabele lenstinten. Categorie 2  Geweldige lenzen omdat ze veelzijdig genoeg zijn om in de meeste weersomstandigheden goed zicht op de piste te hebben

 • Blue PERCEIVE Variable (VLT: 21%)
 • Green PERCEIVE Variable (VLT: 22%)
 • Violet PERCEIVE Variable (VLT: 34%)

Bewolkte lens tinten: Categorie 1

De meeste ideale lenze voor dagen dat het zicht minimaal is.

 • Burst PERCEIVE Cloudy (VLT: 53%)
 • Pink PERCEIVE Cloudy (VLT: 59%)
 • Night PERCEIVE Cloudy (VLT: 72%)

 MFI integratie

Sinds enkele jaren biedt Anon d.m.v MFI de mogelijkheid om facemasks razendsnel aan je Anon goggle vast te zetten. MFI staat voor Magnetic Facemask Integration. 4 sterke magneetjes zitten zowel aan het frame van de skibril als aan de MFI Facemask. Met een simpele beweging klik je het masker razendsnel vast of los. Hierdoor ontstaat er een perfecte aansluiting zonder spleetjes waar de snijdende wind alsnog langs gaat. 

anon mfi masks

Anon Magna-Tech Quick Lens Change System

Anon kwam ruim 8 jaar geleden als eerste met een revolutionair system om de lens van skibril razendsnel om te wisselen. Meerder kleine, maar sterke, magneten in het frame houden de lens super strak vast. Je hoeft niet bang te zijn dat je de lens gaat verliezen tijdens met skiën of snowboarden. Waar je voorheen een hele tijd aan het knoeien was om je lens te wisselen wanneer het weer ineens omsloeg, ben je nu in een paar tellen klaar. Ervaring leer dat je sneller wisselt dus altijd meer en beter zicht hebt.

Cilindrisch, sferisch of toric lens in Anon Goggle.

Naast de verschillende lens tinten heeft Anon drie verschillende vormen lenzen. De ”vlakke” lens ook wel cilindrische lens genoemd en de “bolle” ook wel sferische lens genoemd. Maar welke moet je nu kiezen? Om het nog ingewikkelder te maken heeft Anon ook nog een Toric lens ontwikkeld.

Cilindrische Anon lenzen

Een cilindrsiche lensconstructie houdt in dat de lens gebogen is op het horizontale vlak en plat op het verticale vlak. Hierdoor krijg je een strakke esthetiek. De lens loopt iets taps toe naar een dunner profiel aan de randen zodat er geen vertekend beeld ontstaat. 

Sferische Anon lenzen

Een sferische lensconstructie houdt in dat de lens horizontaal als verticaal gelijkmatig gebogen is om zo de bolling van het oog na te bootsen. Sferische lenzen zorgen ervoor dat je ogen minder snel vermoeid raken en maximaliseert optische helderheid. 

Toric Anon lenzen

Een Toric lensconstructie heeft een unieke vorm die zowel horizontaal als verticaal buigt, maar de verticale buiging is vlakker dan de horizontale. Deze vorm bootst de bolling van het oog na voor superieure optiek en biedt tegelijkertijd een vergroot gezichtsveld. 

Bekijk hier onze gehele collectie Anon goggles en Anon Helmen

Liever de Anon skibrillen in het echt zien? Kom langs in onze winkel in Nijverdal!

Tot snel.

anon goggles