Sintered base snowboards

Filters
101 ProductenPagina 1 van 5
Jones Flagship
-20%
Jones Flagship
  €649,95€519,49
  Jones Stratos
  Jones Stratos
   €629,95
   Arbor Cadence
   -20%
   Arbor Cadence
    €499,95€399,95
    Gnu Essential Service
    -20%
    Gnu Essential Service
     €459,95€369,00
     Gnu Klassy
     -30%
     Gnu Klassy
      €529,95€369,00
      Lib-Tech MC Snake Kink
      -15%
      Lib-Tech MC Snake Kink
       €579,95€494,95
       Rome Muse
       Rome Muse
        €449,95
        Lib-Tech Orca
        Lib-Tech Orca
         €699,95
         Arbor Westmark Camber
         -20%
         Arbor Westmark Camber
          €549,95€439,95

          Sneller glijden met een sintered base snowboard

          Je herkent het vast wel. Vlakke verbindingsstukken tussen de pistes waar jij stil komt te vallen. En ondertussen zie je andere snowboarders gewoon nog doorglijden. Je stapt uit je achterste binding en begint te steppen. Super frustrerend wanneer jij aan het ploeteren bent terwijl anderen je voorbij komen glijden. Maar hoe komt het nou dat sommige boearders niet hoeven te steppen? Een van de belangrijkste redenen is dat de de boarders die langer doorglijden waarschijnlijk een sintered base snowboard hebben. Een sintered base is harder en neemt meer wax op zodat je langer en sneller door glijdt.

          Wat is een snowboard met een sintered base?

          Sintered base is een benaming voor de wijze waarop de kern van het snowboard geproduceerd wordt. Net als een extruded base is een sintered base gemaakt van polyethyleen. Van dit materiaal worden kleine balletjes gemaakt waarna ze onder hoge druk worden samen geperst. Hierdoor wordt het materiaal nog harder en er ontstaan kleine poriën in het board. De poriën zorgen ervoor dat een snowboard met een sintered base meer wax kan opnemen.

          sintered base snowboard

          Voordeel van snowboard met sintered base

          Zoals we hierboven al benoemd hebben neemt een board met sintered base lekker veel wax op. Mits het snowboard goed gewaxt is glijdt zo’n board een stuk sneller en langer door dan een snowboard met een extruded base. Wel is het van belang dat je het board regelmatig goed waxt. Het liefst met een waxijzer en hotwax.

          Nadeel van snowboard met sintered base

          Een sintered base snowboard zal je wel goed moeten waxen om het voordeel te benutten. Daarnaast is het lastiger om beschadigingen aan de kern te repareren.

          snowboard met sintered base

          Onder welk snowboard zit een sintered base?

          Simpel gezegd kan je stellen dat snowboards voor gevorderde en experts voorzien zijn van een sintered base. Om de prijs te drukken hebben beginners snowboards meestal een extruded base. Daar is niets mis mee, aangezien je als beginner toch niet snel hele hoge snelheden wil behalen. Daarnaast zal je ook onder ieder freeride snowboard een sintered base vinden. Deze boards zitten dan ook automatisch in het hogere segment.

          Sintered base snowboard kopen online

          Op Snowboards.nl ben je aan het juiste adres voor een sintered base snowboard. In onze collectie vind je snowboards van de beste merken als BataleonJonesLib-TechRoxyArborBurtonNidecker, Rome, CapitaenGnu. Bestellen doe je veilig en snel. Heb je meer informatie nodig of wil je graag de snowboards in het echt zien? Kom dan langs in onze snowboardshop te Nijverdal.