True twin snowboards

Filters
33 ProductenPagina 1 van 2

True twin snowboard kopen

Ben je een echte freestyler en ben je meestal in het park te vinden? Dan kan je niet zonder een goed true twin snowboard. Een true twin snowboard is volledig symmetrisch, en is daardoor anders dan een directional snowboard. Dit houdt in dat de voorkant en de achterkant even lang en even breed zijn. Dit maakt dat snowboards met deze vorm in feite geen voor of achterkant hebben. Deze snowboards zijn dus heel geschikt om mee te draaien tijdens het boarden, ook wel switch rijden genoemd. Ideaal als je lekker speels wit rijden. Daarnaast staan de bindingen (anders dan bij een directional twin snowboard) gecentreerd op het board. Dit houdt in dat de afstand van het midden van de voorste binding tot het contactpunt van de nose gelijk is aan de afstand van het midden van de achterste binding tot het contactpunt op de tail van het board.

true twin snowboard

Voordelen van een true twin snowboard

Aangezien de tip en tail van een true twin snowboard exact gelijk zijn kan je makkelijk beide kanten op rijden. Daarnaast is ook het flexpatroon gelijk. Dus het maak in principe niet uit met welke been je voor staat. Wanneer je de binding "duck" zet (-15 + 15) voelt het board exact hetzelfde wanneer je switch rijdt. Ideaal wanneer je speels wilt rijden op het true twin snowboard.

Een snowboard voor freestyle en park rijders

True twin snowboards zijn populair onder freestylers en park rijders. Daarnaast is een snowboard met een twin shape ook geschikt voor een all mountain rijder. Wel is het dan raadzaam om de bindingen iets naar achteren te plaatsten wanneer er veel verse sneeuw gevallen is en je naast de piste gaat boarden. Zo creëer je net even wat meer float en ontlast je je achterste been. Ben je van plan het funpark in te gaan met je true twin freestyle snowboard? Zorg dan voor geschikte freestyle bindingen en freestyle snowboard schoenen!

true twin snowboard

True twin snowboards van de beste merken

Op zoek naar een goed true twin snowboard? Dan ben je bij Snowboards.nl aan het juiste adres. In onze collectie vind je dames en heren snowboards van de beste merken. Denk hierbij aan BataleonJonesLib-TechRoxyArborBurtonNidecker, Rome, Capita enGnu. Bestellen doe je makkelijk en veilig online. Heb je meer informatie nodig of wil je de boards graag in het echt zien? Kom dan langs in onze snowboardshop om de true twin snowboards te bewonderen.

Bekijk snel onze gehele collectie snowboards