Camber snowboards

Filters
99 ProductenPagina 1 van 5
Bataleon Spirit
-20%
Bataleon Spirit
  €399,95€319,00
  Jones Flagship
  -20%
  Jones Flagship
   €649,95€519,49
   Jones Stratos
   Jones Stratos
    €629,95
    Bataleon Feelbetter
    -20%
    Bataleon Feelbetter
     €449,95€359,00
     Bataleon Camel Toe
     -20%
     Bataleon Camel Toe
      €389,95€311,00
      Lib-Tech MC Snake Kink
      -15%
      Lib-Tech MC Snake Kink
       €579,95€494,95
       Rome Muse
       Rome Muse
        €449,95
        Nidecker Merc
        Nidecker Merc
         €379,95

         Camber snowboard kopen

         Je hebt de keuze gemaakt om een nieuw snowboard te kopen. Heel goed! Maar weet je ook al of het een camber snowboard moet worden? Bij Snowboards.nl ben je aan het juiste adres voor je nieuwe snowboard met een camber profiel. Je vindt bij ons de beste camber boards van de beste merken zoals, BataleonJonesLib-TechRoxyArborBurtonNidecker, Rome, Capita en Gnu.

         Voor- en nadelen van snowboards met camber profiel

         Het is absoluut niet zo dat camber snowboards uitsluitend geschikt zijn voor gevorderde rijders. 15 jaar geleden waren er immers alleen snowboards met voorspanning verkrijgbaar. Wel is het zo dat een camber board iets sneller afstraft dan een rocker snowboard. Dit komt omdat de tip en tail niet naar beneden worden geduwd maar juist naar boven. Hierdoor hapt een rocker snowboard minder snel wat weer een voordeel is voor een beginnende snowboarder. De meeste snowboards voor experts en gevorderden zullen dus een camber profiel hebben.

         Voordelen van snowboards met camber

         • Stabiel op hoge snelheden
         • Veel pop / rebound
         • Snelle kantenwissel
         • Veel grip

         Nadelen van snowboards met camber

         • Kanten kost meer energie
         • Het board hapt eerder. Zeker op minder steile pistes
         • Straft eerder af wanneer je nieuwe tricks wilt leren

         camber snowboard

         Snowboards met een camber profiel

         Over het algemeen kan je stellen dat elk snowboard een camber, rocker of een flatbase profiel heeft. Camber is het meest traditionele profiel. Een camber snowboard kenmerkt zich doordat het midden van het board van de grond af ligt en de tip en tail contact hebben met de grond. Zodra je op het board gaat staan komt er druk op de tip en tail wat zorgt voor grip en power. Vrijwel alle carving snowboards hebben een camber profiel. Camber snowboards worden ook vaak aangeboden als als freeride snowboards en all mountain snowboards.

         camber snowboard

         Camber rocker hybrid snowboard

         De techniek heeft de laatste jaren niet stil gestaan. Dit heeft geresulteerd in verschillende vormen van camber die de voordelen van camber combineren met de voordelen van rocker. Dit profiel wordt hybrid camber genoemd.

         Deze snowboards hebben camber tussen de binding voor power en precisie en rocker in nose en tail voor vergevingsgezindheid en float.

         Camber snowboard online kopen

         Een camber snowboard koop je veilig en snel op Snowboards.nl. Heb je meer informatie of advies nodig over dit snowboard? Neem dan gerust contact op of kom langs in onze snowboardshop. In onze winkel vindt je dezelfde dames en heren snowboards met rocker als in onze webshop.