Rocker snowboards

Filters
9 ProductenPagina 1 van 1
Lib-Tech Orca
-20%
Lib-Tech Orca
  €649,95€519,00
  Lib-Tech Skate Banana
  -20%
  Lib-Tech Skate Banana
   €499,95€399,95
   Gnu Klassy
   -30%
   Gnu Klassy
    €529,95€369,00
    Roxy Breeze
    -20%
    Roxy Breeze
     €399,95€319,00
     Arbor Cadence
     -20%
     Arbor Cadence
      €499,95€399,95
      Lib-Tech Cold Brew
      -20%
      Lib-Tech Cold Brew
       €479,95€383,95
       Gnu Ladies Choice
       -26%
       Gnu Ladies Choice
        €569,95€419,00
        Lib-Tech TRS
        -33%
        Lib-Tech TRS
         €599,95€399,95
         Gnu Essential Service
         -20%
         Gnu Essential Service
          €459,95€369,00

          Rocker snowboards van de beste merken

          Heb jij je oog laten vallen op een rocker snowboard? Dan ben je bij Snowboards.nl aan het juiste adres. In onze uitgebreide collectie snowboards vind je rocker boards van de beste merken zoals Lib TechBurtonArborGnu, Rome, Capita en Roxy. Camber en rocker beschrijven de ronding van een snowboard als je ze van de zijkant bekijkt.

          rocker snowboard

          Het ontstaan van Rocker snowboards

          In de vroege jaren 2000 hadden snowboards allemaal een traditionele camber spanning. Halverwege de eerste decennia kwam er een nieuwe techniek die de snowboardconstructie voor altijd veranderde. De populariteit van rocker heeft geleid tot vele variaties die gericht zijn op het verbeteren van de rijprestaties in zowat ieder terrein. De meeste voorkomende types rocker boards zijn:

          • Rocker / reverse camber
          • Hybrid rocker

          Revers camber snowboards

          Een reverse camber snowboard, ook wel V-rocker genoemd, is in wezen het tegenovergestelde van camber snowboard. Het is een uitgebalanceerde boog die omhoog buigt vanuit het midden van het board. De vorm lijkt erg veel op de vloerrail van een vintage schommelstoel. In het Engels wordt zo’n stoel rocking chair genoemd. Weet je gelijk waar de term rocker vandaan komt.

          Hybrid rocker snowboards

          Een snowboard met een hybrid rocker profiel combineert camber met rocker. De rocker tussen de bindingen zorgt ervoor dat het board makkelijk kan draaien op de piste. De camber onder de binding zorgt daarentegen voor goede grip en controle. 

          Rocker snowboards voor beginners

          Soms wordt wel eens gezegd dat rocker snowboards voor beginners of freestyle georiënteerde snowboarders zijn. Dit klopt niet helemaal. Ja, rocker boards rijden heel vriendelijk en doordat de tip en tail omhoog staan zal het board niet snel happen. Dat is een voordeel voor beginners en freestylers. Maar je hebt ook rocker snowboards met veel pop en power en die zich heel strak laten sturen en stabiel zijn op hoge snelheden. Kortom: De keuze voor rocker is een voorkeurskwestie.

          rocker snowboards

          Rocker snowboards kopen online

          Een rocker snowboard koop je veilig en snel op Snowboards.nl. Heb je meer informatie of advies nodig? Neem dan gerust contact op of kom langs in onze snowboardshop on de rocker boards in het echt te bekijken. In onze winkel vindt je dezelfde dames en heren snowboards met rocker als in onze webshop. Onze snowboardshop is makkelijk bereikbaar en de auto kan gratis voor de deur geparkeerd worden.

          Bekijk onze gehele collectie snowboards