Freestyle snowboards

Filters
76 ProductenPagina 1 van 4
Bataleon Spirit
-20%
Bataleon Spirit
  €399,95€319,00
  Nidecker Elle
  -20%
  Nidecker Elle
   €249,95€199,00
   Nidecker Play
   Nidecker Play
    €299,95
    Arbor Cadence
    -20%
    Arbor Cadence
     €499,95€399,95
     Bataleon Feelbetter
     -20%
     Bataleon Feelbetter
      €449,95€359,00
      Nidecker Elle
      Nidecker Elle
       €299,95
       Gnu Money
       Gnu Money
        €449,95
        Lib-Tech MC Snake Kink
        -15%
        Lib-Tech MC Snake Kink
         €579,95€494,95
         Rome Muse
         Rome Muse
          €449,95
          Nidecker Merc
          Nidecker Merc
           €379,95
           Arbor Westmark Camber
           -20%
           Arbor Westmark Camber
            €549,95€439,95
            Lib-Tech Orca
            Lib-Tech Orca
             €699,95

             Freestyle snowboard kopen

             Ben je geregeld in het funpark te vinden of vind je het leuk om trucs uit te voeren? Dan is een freestyle snowboard de beste keuze. Wat is er mooier dan een strak geprepareerd funpak met hoge kickers, boxen en rails? Show je skills met een goed freestyle snowboard.

             Kenmerken van een freestyle snowboard

             De eigenschappen van een freestyle snowboard liggen dichtbij die van een park snowboard. Het freestyle snowboard kenmerkt zich in de meeste gevallen door een twin shape. Dit houdt in dat de lengte van de tip en tail even lang zijn. Het voordeel hiervan is dan je het freestyle snowboard beide kant op kan rijden. Wel zo makkelijk wanneer je een sprong maakt en wil draaien voor je terecht komt. Ook presteert een freestyle snowboard prima op de piste. Erg leuk is om te “spelen” langs de rand van de geprepareerde piste. Ben jij ook een snowboarder die in elk bultje een uitdaging ziet?

             freestyle-snowboards

             Tricks uitvoeren op het Freestyle board

             Een populaire term, die je geregeld voorbij hoort komen, is “pop”. Aangezien de meeste tricks beginnen met een ollie is dit ook de eerste trick die je onder de knie moet zien te krijgen. Je gebruikt de verende werking van het board. Het veren wordt ook wel pop genoemd. Daarom vind je in de betere freestyle snowboards carbon stringers in de tip en tail.

             Freestyle snowboard

             Een Freestyle snowboard met rocker of camber

             Geregeld krijgen we de vraag of een of een freestyle snowboard met rocker beter is dan camber. Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven. Ja, een rocker snowboard is :vriendelijker en straft minder snel af maar het blijft persoonlijke voorkeur. Dus ga je voor een Lib Tech snowboard met een banana shape of een Bataleon snowboard met camber en een triple base? Camber zal je meer controle geven waar rocker je meer een “surfy” gevoel geeft.

             Freestyle snowboard kopen bij snowboards.nl

             Bij Snowboards.nl ben je aan het juiste adres voor het kopen van een freestyle snowboard. Je filtert makkelijk op diverse eigenschappen zoals rijstijl zodat je snel je favoriete snowboard vindt die bij je past. Heb je meer informatie nodig om tot een betere keuze te komen? Of en je nog op zoek naar freestyle schoenen of een freestyle binding? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze winkel.

             Bekijk snel onze collectie dames en heren snowboards.