Arbor

4 ProductenPagina 1 van 1
Arbor Bryan Iguchi Pro Camber
-20%
Arbor Cadence
-20%
Arbor Cadence
  €499,95€399,95
  Arbor Cypress black
  -20%
  Arbor Cypress black
   €329,95€263,95
   Arbor Westmark Camber
   -20%
   Arbor Westmark Camber
    €549,95€439,95

    Over het merk Arbor

    Sinds 1995 doet Arbor mee aan het maken van de mooiste snowboards die er volgens ons te koop zijn. Als een van de weinige op de hele snowboardmarkt werken ze met een echte houten topsheet wat zorgt voor de kenmerkende “hout” look. Ook produceren ze sinds dag 1 met het klimaat in de gedachten. Hierdoor staan ze ook bekend als een Hippy brand.

    Vandaag de dag zijn deze stoere Arbor snowboards er in allerlei shapes en kleuren.

    Arbor Snowboards

    Powerplys, Ofwel het houten handelsmerk. De echte houten topsheets van dun houtvineer zorgen voor een kenmerkend gevoel bij het snowboarden dat geen enkel ander board kan evenaren. Het zorgt voor extra veel leven in een snowboard. Daarnaast heb jij met jou eigen Arbor board met Powerply een echt uniek board. Niemand heeft namelijk dezelfde houtnerf zoals jij die hebt. Deze topsheet komen in 5 varianten met allemaal hun eigen kenmerken. Zo is er een Bamboo powerply, Fraxinus, Walnoot en Esdoorn.

    Bekijk onze collectie Arbor snowboards

    Arbor bindings

    Naast boards maken ze nu ook enkele jaren een mooie serie snowboard bindingen. Zowel voor dames als heren. Ze hebben hierbij verschillende modellen. De Arbor Hemlock, Cypress en de damesbinding de Sequoia. De Cyrpress is de stijvere freeride gerichte binding waarbij de Arbor Hemlock wat meer vergevingsgezinds is en meer gericht is op de freestyle snowboarders of beginner. De Sequoia is een allround dames binding met een vriendelijke flex. Alle bindingen zijn uitgerust met mooie magnesium buckle’s.

    Bekijk onze collectie Arbor bindingen

    Techniek achter de Arbor Snowboards

    Arbor werkt met 2 systemen. System Rocker en System camber. Beide hebben hun eigen eigenschappen waardoor de rocker echt boardt als een rocker en de camber als een camber maar dan met de vriendelijke eigenschappen die je mag verwachten van Arbor.

    Arbor Rocker snowboard

    De Rocker zorgt dus voor een surfy feel en natuurlijk bochtenwerk. Deze rockers zijn uitgerust met grip-tech. Hierbij zijn er ter hoogte van de bindingen kleine stukjes breder gemaakt waardoor je meer contact krijgt precies onder je binding. Precies daar waar je dus als eerste je contact wilt hebben. De Rockers van Arbor zijn helemaal parabolisch.

    https://vimeo.com/138695571

    Arbor Camber snowboard

    De Camber komt dus met meer leven en pop in het snowboard en een volledige staalkant aan grip. De Camber boards zijn uitgerust met Uprising fenders, hierbij zijn er aan de tip en tail bij het einde van de zijkant kleine stukjes board omhoog gedrukt zodat het eerste contactpunt dichterbij je bindingen komt te liggen en het board minder snel hapt. Je mag dit een klein beetje vergelijken met Spoon van Jones en 3BT van Bataleon.

    https://vimeo.com/138696050

    Arbor Boards met een snelle Sintered base

    Arbor werkt met 3 types van belag. Hun beste en helaas ook duurste Sintered base snowboard zorgt voor ongekend glijvermogen en veel wax opname. Deze base kun je vinden op bijvoorbeeld de Arbor Coda. Daarnaast heb je de Crosslinked sintered base wat eigenlijk het beste van beiden is. Hij glijdt echt een stuk mooier dan een extruded base maar kan meer hebben en is makkelijker te repareren dan een Sintered base. En dan hebben we natuurlijk de extruded base wat minder onderhoud nodig heeft en veel misbruik kan hebben. Deze laatste base kun je vinden in de Arbor Element.

    Stijvere Arbor Snowboards door Carbon

    Niet in al hun boards zit carbon maar als ze dit wel doen kan dit bestaan uit 4 types, met veel carbon in een rechte lijn of onder een hoek. Dit kan zorgen voor meer leven, stijfheid of respons in een snowboard. Het carbon wordt altijd ingelegd in combinatie met een passende houten kern. Alle hout soorten die hiervoor worden gebruikt zijn FSC goedgekeurd.

    Bekijk onze gehele collectie Arbor snowboards en snowboard bindingen online of bij ons in de snowboardshop in Nijverdal.