Borealis snowboards

Uit voorraad leverbaar
Filters
2 ProductenPagina 1 van 1
Borealis Koi
-20%
Borealis Koi
  €519,95€416,00
  Borealis Drakkar
  -20%
  Borealis Drakkar
   €559,00€449,00

   Borealis snowboard

   Borealis Snowboard is een Frans snowboardmerk die opgericht is in 2013. Het merk produceert hoogwaardige snowboards en splitboards van premium milieuvriendelijke materialen. Borealis snowboards legt een speciale nadruk op bamboe. Bamboe is licht, 100% hernieuwbaar en heeft geweldige eigenschappen voor snowboards.

   Prestaties van een Borealis snowboard.

   De snowboards zijn gevormd met het oog op hoge prestaties. Op de berg in variabele omstandigheden is benadering geen optie in de ogen van Borealis. Hun bekroonde boards worden getest en gereden door professionele rijders, snowboardmagazines, snowboardshops en natuurlijk tevreden klanten.

   Zo zijn de Koi en Drakkar al enkele keren waanzinnig uit diverse tests gekomen

   Borealis snowboard gemaakt van ecologische bouwmaterialen

   Toen Borealis vijf jaar geleden snowboards gingen creëeren, wilden ze boards aanbieden met verbazingwekkende prestaties. Daarnaast was hun doelstelling ook om deze boards te bouwen met minimale impact op de natuur.

   Nu, ruim 5 jaar later, is de belofte nagekomen en gebruiken ze nu veel materialen met minder impact. Zo gebruiken ze bamboe, Greenpoxy-hars, NZero Eco-Wax, hun DNA Bioplastische toplaag en basaltvezel.

   Bamboe hout

   Bamboe is natuurlijk veerkrachtig, pittig en licht. Het is het perfecte materiaal om geweldige snowboards te maken met geweldige pop. Daarnaast zorgt bamboe voor verminderde trillingen en ongeëvenaarde controle. Het grootste voordeel is dat Bamboe een van de snelst groeiende planten ter wereld is. Het vermogen om zichzelf snel te vernieuwen maakt het de ideale houtsoort voor het produceren van snowboards.

   De Greenpoxy®

   De Greenpoxy® eco-hars is gemaakt van gerecyclede biomassa (zaagsel, plantaardige oliën). Het is aanzienlijk minder giftig voor zowel het milieu als de werknemer vanwege het extreem lage VOS-niveau. Deze hars wordt in de meeste Borealis snowboards gebruikt.

   FSC-gecertificeerd hout

   100% van het hout dat gebruikt wordt is van geregistreerd Gecertificeerde plantages.

   Dit certificaat zorgt ervoor dat de omgehakte bomen, om de kernen te fabriceren, uit een verantwoord beheerd bos komen.

   DNA Bioplastische toplaag

   De DNA-topsheets zijn op planten gebaseerde bioplastische ultradunne platen die worden gebruikt op de snowboards zonder een fineer-toplaag. Ze zijn super veerkrachtig en beperken de hechting van sneeuw voor een soepelere, lichtere rit.

   Weet je precies welk snowboard je zoekt? Bestel je board dan makkelijk en snel online. Weet je niet precies welk snowboard het beste voor je is? Wij van Sideways helpen je graag. Kom langs in onze showroom in Nijverdal of neem contact met ons op.

   Bekijk hier onze gehele collectie snowboards