Niche snowboards

Uit voorraad leverbaar
Filters
1 ProductenPagina 1 van 1
Niche Hawthorn
-27%
Niche Hawthorn
  €449,95€329,00

  Ken je Niche Snowboards al? Niche laat zien dat vakmanschap en passie voor design perfect samen gaan. Het merk is gevestigd in Salt Lake City, Utah en hun focus ligt op het fabriceren van hoogwaardige en milieuvriendelijke snowboards. Ze geloven dat snowboarden en creativiteit hand in hand gaan. Daarnaast zijn ze gepassioneerd door het maken van boards die lichter, sneller en duurzamer zijn dan meeste traditionele snowboards

  Niche snowboards produceert op een milieuvriendelijke manier

  Het gebruik van alternatieve materialen is wat Niche uniek maakt. De boards worden in feite gemaakt van afvalvrije en volledige recyclebare materialen. De snowboards hebben hierdoor een betere demping tegen trillingen, geweldige flex en zijn vooral duurzamer!

  De traditionele manier van snowboardproductie is behoorlijk giftig. Niche verandert dit door milieuvriendelijke materialen te gebruiken. Na jaren onderzoek en ontwikkeling heeft Niche een unieke mix van alternatieve materialen gevonden. Deze mix is niet alleen beter voor de aarde, maar verbeteren ook de prestaties van het snowboard.

  Duurzame houten kernen

  De bossen waar de houten kernen vandaan komen van Niche snowboards, worden zorgvuldig beheerd om te voldoen aan de sociale, economische en ecologische behoeften zodat toekomsteg generaties ook nog van de aarde kunnen genieten. Wanneer er een boom gekapt wordt zal deze vervangen worden door een nieuwe boom.

  Milieuvriendelijke epoxy’s

  Traditionele harsen kunnen zeer giftig zijn voor mens en milieu. Niche snowboards werkt samen met Entropy Resins om hun unieke Snappy Sap ™ Bio-Resin te creëren.  In tegenstelling tot traditionele epoxy’s die voornamelijk gemaakt zijn van op aardolie gebaseerde materialen, is Snappy Sap™ Bio Resin samengesteld uit bio-recyclebare materialen. Dit materiaal komt vrij bij papierpulp en biobrandstofindustrie. Het voordeel van de Snappy Snap is dat dit zorgt voor meer pop en flex in je snowboard.

   100% Recyclebare snowboards van Niche

  Niche is het eerste merk dat een volledig recyclebaar snowboard op de markt heeft gebracht. Het productieafval en het snowboard zelf kunnen worden gerecycled en hergebruikt. Hoe ze te werk gaan? De harsen in het snowboard kunnen worden opgelost en afgebroken met een “geheime” oplossing. De resten kunnen vervolgens worden gerecycled, hergebruikt of upcycled om andere nieuwe producten te creëren zoals vinnen voor surfboards etc. Door het Recyclamine®-systeem te gebruiken, is het mogelijk om alle grondstoffen uit de snowboardproductie te hergebruiken. Recyclamine®- verharders zijn de enige beschikbare epoxy-verharders die volledige recyclebaarheid van thermohardende epoxyharsen mogelijk maken.

  Niche snowboardsets

  Heb je de keuze gemaakt dat het een Niche snowboard gaat worden waarmee je de berg onveilig gaat maken? Zoek je er ook nog een bijpassende snowboardbinding bij? Dat komt goed uit. Wij hebben namelijk een aantal mooie snowboardsets samengesteld. Zit jou gewenste set er niet tussen? Neem dan contact met ons op en laat ons weten welke snowboardset je wenst. Wij maken dan een mooie setprijs voor je.

   

  Koop je bij ons een Niche snowboard zoals de Niche Hawthorn, Aether of de Pyre, dan maken wij deze kosteloos helemaal piste klaar. We polijsten de staalkanten en voorzien jou nieuwe snowboard van een verse laag hotwax die we handmatig aanbrengen met een waxijzer.

  Naast Niche snowboards hebben we uiteraard snowboards van de beste merken op voorraad. Kom langs in onze snowboardshop in Nijverdal of bestel snel en veilig op Sidewayssports.nl