Nidecker

Uit voorraad leverbaar
25 ProductenPagina 1 van 2

Nidecker Snowboard, Snowboardschoenen en bindingen

Al in 1912 rolden de eerste set ski’s gemaakt door een Nidecker van de band. Nou ja band, ze werden verkocht vanuit de houtfabriek welke het toen nog was. Veel doorbrekende ontwikkelingen zorgden ervoor dat later in 1982 rolt het eerste product wat op een snowboard begint te lijken de fabriek uit, de mono ski. In 1984 kwam het eerste snowboard op de markt. In het eerste seizoen verkochten ze gelijk al 700 snowboards.

Jaren gingen ze door met ontwikkelen van snowboards met alle technieken die ze hadden geleerd met het opbouwen van de ski’s. Nidecker is zelfs het eerste merk met een eigen snowboardteam.

Kijk hier voor alle Nidecker snowboards

In 2009 was het tijd voor de huidige generatie Nidecker. De 2 zoons begonnen met het opstarten van Yes snowboards en zijn samen met Jeremy Jones begonnen met Jones Snowboards.

Vanaf 2016 plaatst Nidecker zich op de markt zoals we het vandaag de dag kennen. Veel snowboard voor een goede prijs met zoals je je kunt voorstellen, Technisch erg sterk gebouwde boards.

Bekijk onze collectie heren en dames snowboards.

Nidecker Play en meer populaire boards.

De Nidecker Play is een populair instap board van deze Zwitserse mannen uit de normale lijn snowboards. Hier vallen bijvoorbeeld ook de Megalight onder waarmee meerdere malen een Freeride World Tour is gewonnen dus het is maar de vraag wat “normaal” is.

Nidecker Snow surf snowboards

Ook hebben ze hun snow surf lijn wat meer gericht is op het Carven en Freeride snowboarden zoals we dat vandaag de dag veel zien.

Hierbij zijn het de Gun, Mosquito en de Donut die de dienst uitmaken. Allemaal met hun eigen shape en bijpassend terrein.

Bekijk onze hele collectie snowboards of kom snel langs in de winkel te Nijverdal

Nidecker snowboard schoenen

Na jaren ervaring in het maken van de snowboards zelf zijn ze sinds kort samen met Flow gaan samenwerken om ook de best passende boots te verkopen. Het is een van de merken die werken met een Asymmetrische sluiting van de schoen. Hierdoor wordt de druk beter verdeeld en zal je minder knelpunten ervaren.

Nidecker gaat voor een comfortabele pasvorm rechtstreeks uit de doos. Met veel demping, cushion en strategisch geplaatst foam zit je altijd lekker in een Nidecker schoen.

In tegenstelling tot onze andere merken werkt het merk niet met een vetersluiting als vaste waarde in de collectie. Ze werken veel met de welbekende BOA sluiting en hun speed lace en de combinaties hiervan.

Kijk hier voor alle Nidecker snowboard schoenen