Onderhoud

4 ProductenPagina 1 van 1
Holmenkol Smartwaxerset
-18%
Holmenkol Smartwaxerset
  €195,65€159,95
  Holmenkol Slijpset
  -12%
  Holmenkol Slijpset
   €101,80€89,95

   Snowboard onderhoud en accessoires

   Dat je snowboard goed onderhouden moet worden wordt weleens vergeten. Erg jammer is onze mening. Een goed geprepareerd snowboard boardt vele malen beter en fijner. Je hebt meer grip op de harde piste en je glijdt langer door op minder steile stukken. Heb je geen idee hoe je het beste je snowboard kan onderhouden? Wij van Sideways helpen je graag.  Wij hebben een mooi en uitgebreide collectie onderhoud en accessoires direct uit voorraad leverbaar.

   TIP: Houd je uitrusting in topconditie en kom langs voor het onderhouden van je ski's en snowboard. Je vindt hier onze tarieven.

   Snowboard onderhoud tip: waxen

   De meeste laten 1x per jaar hun snowboard waxen. Is dat voldoende? Dat hangt van een aantal factoren of. Door de wrijving van je snowboard met de sneeuw ontstaat er een dun laagje water. Dit water dient afgevoerd te worden wil je glijden. Wax zorgt voor de versnelling van het waterafvoer. Mocht je een week op wintersport gaan en de sneeuw is nat door de hoge temperatuur. Dan verliest het snowboard sneller zijn wax dan wanneer het ijskoud is. In de meeste winkels worden de ski’s en snowboards machinaal gewaxt. Op zicht prima. Echter komt er niet voldoende wax in je base hierdoor. Wij adviseren dan ook om je snowboard of ski te waxen met hotwax die je aanbrengt met een strijkijzer. Meer informatie hierover leest in dit artikel.

   Snowboard accessoires voor het slijpen

   Ook regelmatig je snowboard slijpen valt onder onderhoud van je board. Hoe vaak je moet slijpen hangt van een aantal factoren af. Wanneer de piste heel ijzig is mag het logisch zijn dat de staalkant sneller bot en minder scherp wordt. Zijn de sneeuwcondities slecht en komen er steentjes door de sneeuw? Dan heb je al snel bramen aan de staalkant.

   Wanneer je zelf aan de slag gaat met slijpen heb je een aantal tools nodig zoals vijlen en afbraamstenen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een Holmenkol Semi Edger en een Holmenkol Edge Trick. Ben je op zoek naar een volledige set? Dan is een Holmenkol slijpset een goede optie.

   Snowboard op slot zetten

   Natuurlijk ben je hartstikke trots en zuinig op je snowboard. Net als je fiets zou je graag je snowboard op slot zetten wanneer je bijvoorbeeld even wat gaat eten. Dat kan met de One Ball mini lock