Snowboard schoenen

20 ProductenPagina 1 van 1
Burton Mint
-20%
Burton Mint
  €199,95€159,00
  Nidecker Helios W Double Boa
  -17%
  Vans Aura PRO black
  -20%
  Vans Aura PRO black
   €329,95€265,00
   Nidecker Helios Double Boa Grey
   -20%
   ThirtyTwo Lashed Womens melancon
   -24%
   ThirtyTwo Lashed Double BOA black
   -20%
   ThirtyTwo Focus Boa
   -30%
   ThirtyTwo Focus Boa
    €459,95€322,00
    Nidecker Trinity BOA Focus black
    -20%
    Vans Hi-Standard PRO Raven Gum
    -20%
    ThirtyTwo TM-2 Jones
    -15%
    ThirtyTwo TM-2 Jones
     €459,95€390,95
     ThirtyTwo TM-2 Double Boa black
     -20%
     ThirtyTwo TM-2 brown
     -25%
     ThirtyTwo TM-2 brown
      €329,95€247,50
      ThirtyTwo STW Double BOA black
      -21%
      Nidecker Triton BOA Focus black
      -20%

      Snowboard schoenen kopen

      Niets is zo vervelend als snowboard schoenen die niet lekker zitten. Soms krijg je in de verhuur te grote schoenen of een schoen die niet goed past bij je voet. Wij van Sideways hebben schoenen eigenlijk het hoogste op ons lijstje staan van materiaal wat je zelf aan moet schaffen. Waarom? Omdat je dan altijd weet dat je een goede snowboard schoenen hebt.

      Er zijn veel verschillende type snowboard boots zoals freestyle schoenen, freeride schoenen Weet jij al wat je zoekt? Kijk dan snel even tussen onze collectie snowboard boots van Burton, Vans, ThirtyTwo en Nidecker.

      Welke snowboardschoen past bij mij?

      Het is online gewoon lastig te beslissen welke snowboardschoen jouw past. Wij staan in onze showroom altijd klaar om jou aan een goed setje schoenen te helpen.

      Als eerste keuze zijn er natuurlijk verschillen tussen heren snowboard schoenen & dames snowboard schoenen

      Daarnaast zijn er de verschillende manieren van sluiting. Denk hierbij aan de traditionele vetersluiting, de steeds populairder wordende snowboard schoen met BOA sluiting (het draaiwieltje), speed lace’s of combinatie van deze verschillende sluitingen.

      Snowboard schoenen kopen met BOA sluiting

      De Enkele boa sluiting is supersnel en makkelijk te verstellen. Zelfs midden op de piste. Met een simpele draaibeweging gaat die snel strakker en je opent je snowboard boots makkelijk met het lostrekken van de BOA knop. Nieuwe snowboard schoenen kopen?

      Snowboard boots met veter sluiting

      Al sinds het moment dat er snowboardschoenen zijn is de veter een onderdeel hiervan. Je stelt hierbij het meest nauwkeurig per cm je schoenen af en het is makkelijk te vervangen bij het kapot trekken hiervan.

      Snowboard boots met speedlace sluiting

      De speedlace is eigenlijk niks anders dan een trekkoord wat je vast trekt zoals een veter en dan vast haakt achter een speciale sluiting. Het is een handige manier om in 1 keer je gehele schoen te sluiten. Vaak zijn deze per zone apart aan te trekken.

      Combinatie sluitingen op je snowboard boots

      Hybride sluitingen combineren eigenlijk verschillende sluitingen tot 1 compleet sluitingssysteem. Denk hierbij aan 2 Boa’s voor verschillende zone’s op de snowboard schoen, combinatie van veters en een BOA zoals bij Vans. Ook zijn er veel combi’s met een Speedlace en BOA.

      Flex in je snowboard boots

      Dit is volgens ons ook erg belangrijk bij snowboardschoenen. Er zijn erg stijve schoenen die geliefd zijn bij freeriders, carvers of mensen die erg veel contact met hun board willen. Je kan je voorstellen dat een stijve schoen met een flex 7 of hoger erg direct en hard aanvoelt. Elke beweging die je maakt wordt dus direct doorgezet naar je snowboard. Dit is perfect als je al gevorderd bent.

      Ben je een beginner of vooral opzoek naar comfort kies dan voor een zachtere schoen met een minder hoge flex. Hierdoor wordt niet elke foute beweging gelijk doorgezet naar je snowboard. Een zachtere schoen kan ook erg handig zijn als je veel in het park hangt en vaak moet landen. Dit is met een harde schoen gewoon minder comfortabel.

      Welke maat snowboardschoenen

      Onze ervaring leert dat veel snowboarders te grote snowboardschoenen hebben. Te grote schoenen staan heel erg lekker in de winkel maar wanneer je gaat boarden levert dit al snel problemen op. Wij beginnen altijd met het opmeten van je voeten. Meten is weten tenslotte. Zodra je een snowboardschoen past zal je eerste indruk zijn dat deze te klein is. Je MOET de voorkant namelijk voelen zodra je de schoen aantrekt. Schop met je hak op de grond zodat je hak helemaal achterin de schoen schuift. Sluit de schoen en ga in dezelfde houding staan zoals je op een snowboard staat. Je merkt dan gelijk dat je teen vrij is van de voorkant. Wij hebben hier een uitgebreid artikel overgeschreven: Hoe pas je snowboardschoenen.

      Snowboardschoenen hoe strak?

      Ook wel een last van koude tenen of tintelende voeten tijdens het snowboarden? Vaak heb je dan snowboard schoenen te strak gesloten. Dit is weer een gevolg van te grote schoenen. Tijdens het snowboarden wil je dat je voeten gefixeerd blijven in je schoenen en niet gaan schuiven. Dit gaat ten koste van het stuurgedrag. Zijn je boots te groot dan heb je de neiging om deze strakker te sluiten zodat je niet gaat schuiven. Hierdoor verander je de pasvorm van de schoen waardoor je drukpunten krijgt wat de bloedsomloop belemmert.

      Vans snowboardschoenen

      Wist je dat een Vans een de eerste was die snowboardschoenen maakten? De boots van Vans zitten bomvol allerlei technische snufjes waardoor je lekkerder kunt snowboarden. Zo zit er bijvoorbeeld Popcush in de hakken van de inleg zool.  Dit zorgt voor extra demping na een harde landing. Daarnaast zijn alle Vans snowboard schoenen voorzien van een thermische linerdie de warmte vast houdt. Dit zorgt ervoor dat je tenen lekker warm blijven. Waar Vans erg sterk in is zijn de sluitingen. De top modellen als de Vans Infuse en de Vans Invado hebben een hybrid sluiting. Dit houdt in dat de boost voorzien zijn van een BOA sluiting en traditionele veters. Door deze combinatie kan je de boots perfect sluiten

      Burton Snowboardschoenen

      Als je al een tijdje snowboard ken je het merk Burton uiteraard. Naast goede snowboards en bindingen maakt het Amerikaanse merk oog hele goede snowboardschoenen. Al jaren zijn de Burton Ruler en de BurtonPhoto BOA al razend populair. Vooral de pasvorm en de manier hoe de boots in hun Burton bindingen passen zijn geliefd.

      ThirtyTwo snowboardschoenen

      Thirtwo is een Amerikaans merk dat zich helemaal richt op het ontwikkelen van snowboard schoenen. Waar ThirtyTwo om bekend staat en geroemd wordt is de Lon Lasting Fit. Verwacht niet dat de boots van dit merk direct perfect zitten. Kom naar onze shop en laat de ThirtyTwo schoenen verwarmen zodat deze naar je voeten gaan staan. Bestel je liever boots online? Geen probleem. Hetzelfde effect heb je na een a twee dagen lekker boarden.

      Wanneer je geregeld snowboardfilm kijkt komen deze snowboard boots geregeld voorbij. Jeremy Jones en Scott Stevens rijden bijvoorbeeld op ThirtyTho boots. De modellen die je vaak vorobij ziet komen zijn de ThirtyTwo Lashed en de TM-2

      Nidecker snowboardschoenen

      Een tijdje terug heeft Nidecker het snowboardmerk Flow overgenomen. De namen zijn hetzelfde gebleven Zoals de Nidecker Tracer en de Helios. Nidecker boots passen uiteraard goed in iedere snowboardbinding. De meeste perfecte match met Flow bindingen zijn boots van Nidecker. De vorm van de snowboardschoen sluit precies aan op de binding van Flow.

      De beste snowboard schoenen online bestellen

      Zoals al eerder aangegeven begint een goede schoen bij het passen hiervan, Wij van Sideways hebben een ruime collectie snowboard schoenen samengesteld voor ieder type snowboarder en type voet. Kom je niet uit de buurt van Nijverdal en wil je snowboard schoenen online bestellen en heb je advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Bekijk snel onze collectie boots van Vans, Burton, Nidecker en ThirtyTwo snowboard schoenen

      Twijfel je nog over de beste maat? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Dat kan heel makkelijk en snel via mail, whatsapp en telefoon. Het beste is om langs te komen in onze snowboardshop in Nijverdal. Wij meten dan netjes je voeten op en zoeken dan rustig de juiste snowboard schoenen voor je uit. Passen blijft natuurlijk altijd het beste.