Snowboard bescherming

Uit voorraad leverbaar
47 ProductenPagina 1 van 2

Snowboard bescherming en ski bescherming kopen

De laatste jaren zie je dat het aantal wintersporter dat ski- en snowboard bescherming draagt flink is toegenomen. Vallen doet iedereen. Of je nu een gevorderde of een beginnende skiër of snowboarder bent. Het is daarom belangrijk dat je jezelf beschermd tegen eventueel letsel.

Maar welke beschermende kleding voor het snowboarden zijn er allemaal te koop?

snowboard bescherming

Welke snowboard protectie is belangrijk?

Dat je als snowboarder geregeld valt is niets nieuws. Daarom is het van belang dat je de juiste snowboard bescherming draagt tijdens je vakantie. Maar welke snowboard protectie is het belangrijkste?

Waarom is een goede snowboard helm belangrijk?

De kans op hoofdletsel tijdens het snowboarden is een stuk kleiner dan dat je valt en je pols breekt. Als je een letsel oploopt aan je hoofd heeft dat vaak wel veel meer gevolgen. Een hersenschudding of een diepe snee loop je al snel op als je achterovervalt op een harde piste. Daarom is het niet onverstandig om als snowboarder een goede snowboard helm te dragen. Wij hebben een mooie collectie snowboardhelmen van Anon en Smith voor zowel dames als heren.

Waarom is het dragen van snowboard polsbescherming belangrijk?

Er is helaas niet veel nodig om tijdens het snowboarden last van je pols te krijgen. Daarom is het van belang om goede snowboard polsbescherming te dragen. Met polsbeschermers bescherm je de polsen tegen kneuzingen en zelfs botbreuken. Helaas kunnen we nooit garanties geven maar de kans op een blessure aan je pols neemt enorm af door het dragen van polsbescherming. Draag de polsbeschermers gewoon onder je snowboard handschoenen.

Waarom is het dragen van een snowboard rugbeschermer belangrijk?

Als snowboarder val je in de meeste gevallen vooruit of achteruit. Als je achteruit valt is het gevaar dat je hard op je rug valt aanzienlijk. Niet alleen als je het funpark in gaat maar zeker ook als je gaat freeriden. Tegenwoordig draagt een snowboard rugbeschermer erg comfortabel. Ze nemen door je lichaamswarmte de vorm van je rug aan. Daarnaast zie je ze niet of nauwelijks meer onder je snowboardjas zitten.

Waarom is het dragen van snowboard kniebescherming belangrijk?

Zeker als beginnende snowboarder val je geregeld op je knieën. Helaas is de sneeuw onder je niet altijd even zacht. Om blauwe plekken en zere knieën te voorkomen is het raadzaam om snowboard kniebescherming te dragen tijdens je wintersport.

beschermende kleding snowboarden

Snowboard bescherming voor dames, heren en kinderen

Tijdens het skiën ligt een ongeluk altijd op de loer helaas. Daarom is het niet onbelangrijk om de juiste ski bescherming te dragen. Zo is het dragen van een goede backprotector en een skihelm van groot belang. Ook voor gevorderde of voorzichtige wintersporters zit een val in een klein hoekje. Denk aan en verraderlijk stuk piste of een andere wintersporter die je ten val brengt. Snowboard bescherming voor dames en heren zijn dus ontzettend belangrijk. Ook wanneer uw kind wintersport uitoefent is het belangrijk dat uw kind de juiste snowboard bescherming heeft.