Snowboard helmen

Filters
14 ProductenPagina 1 van 1

Snowboard helmen kopen

Als je gaat snowboarden tijdens je wintersport is het raadzaam om een goede snowboardhelm te kopen. Als je goed op de piste rondkijkt zie je ook bijna nooit meer iemand skiën of snowboarden zonder helm. De laatste jaren zijn de technologieën flink verbeterd en zijn de helmen lichter, comfortabeler en minder voelbaar geworden. Daarnaast zijn er allerlei toffe modellen en stijlen. Zo heb je een specifieke dames snowboardhelm en een heren snowboardhelm

Wat is een goede snowboardhelm?

Een goede snowboardhelm beschermt je tegen hoofdletsel, voorkomt een koud hoofd en oren. Hoe goed je zelf ook kan snowboarden, er zijn altijd wel een paar waaghalzen op de piste te vinden die geregeld hun controle verliezen. Wij van Sideways hebben een brede selectie aan goede snowboardhelmen uitgezocht van Smith en Anon

snowboard helm

Een goede snowboard helm moet goed ventileren

Heb je het tijdens het snowboarden snel warm en transpireer je veel? Dan is een snowboardhelm die goed ventileert geen overbodige luxe. Sommige helmen hebben een verstelbaar ventilatiesysteem. Zo kan je de ventilatie dicht zetten wanneer je bijvoorbeeld op een goede dag op de gletsjer aan het snowboarden bent.

Pasvorm van een snowboardhelm

De pasvorm van iedere snowboardhelm is weer anders. Daarom is het van belang dat je de tijd neemt om verschillende snowboardhelmen te passen. Weet je precies welke helm je zoekt? Kijk dan snel verder. Heb je advies nodig en wil je verschillende modellen passen? Kom dan langs in onze showroom in Nijverdal.

Verstelbare snowboardhelm

Een goede helm is verstelbaar. Het voordeel van een goed verstelbare snowboardhelm is dat je de helm precies kan afstellen naar de vorm van je hoofd. Hierdoor creëer je de beste pasvorm. Het wieltje, ook wel een BOA genoemd, zit achter op de helm zodat je deze gemakkelijk kan verstellen.

Type schaal van een snowboardhelm

De schaal van een snowboardhelm kan je verdelen in drie soorten. Hardshell, in-mold en Hybrid.

Snowboardhelm met hardshell schaal

Helmen met een hardshell bestaan uit twee lagen. De schuimlaag en een harde schaal. Deze helmen zijn over het algemeen wat zwaarder en beter bestemd tegen een puntimpact. Deze helmen zijn ideaal voor freeriders een freestyle in het park.

snowboard helmen

Snowboard helm met in-mold schaal

Helmen met een in-mold schaal zijn over het algemeen erg licht. De zachte schuimlaag wordt voorzien van een dunnere harde laag. De helmen bieden goed bescherming tegen klappen maar minder goed tegen puntimpacts. Daarom ideaal voor skiërs of snowboards die op de piste blijven.

Helmen met een Hybrid schaal

Zoals de naam het al zegt. Helmen met een hybrid schaal hebben een combinatie van een hardshell en en-mold schaal. Op de plekken waar een impact kan ontstaan in de helm voorzien van een hardshell. Waar de helm om comfort vraagt is de helm voorzien van een in-mold schaal.

Snowbardhelmen met MIPS

Een snowboardhelm met MIPS biedt net even wat extra bescherming. Deze helmen zijn voorzien van een losse binnenschaal die meebeweegt waardoor de impact op de hersenen minder wordt.

Ruim aanbod snowboardhelmen van Anon en Smith

Naast een ruime keuze in kleur voor Anon en Smith skihelmen zijn ze ook leverbaar in de meest bestelde maten. Om erachter te komen of de helm goed past kun je bij elke helm advies inwinnen door te klikken op het maattabel knopje. Ander groot voordeel is dat we de helmen uit voorraad direct verzendklaar hebben en de volgende werkdag bij je thuis of op het werk geleverd kan worden. Onze Anon en Smith voldoen aan Europese eisen ten aanzien van veiligheid en kwaliteit. Stap dus met een gerust gevoel op je ski's en geniet van je vakantie. Bekijk ook ons assortiment snowboard goggles voor uitstekend zicht tijdens het skiën.

Maak je snowboard uitrusting compleet met valbescherming

De snowboard helm is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je snowboard uitrusting. Wil je écht goed beschermd zijn? Dan heb je de mogelijkheid om andere valbescherming aan je uitrusting toe te voegen. Denk aan polsbeschermers of kniebeschermers speciaal voor het snowboarden. Ook rug beschermers of een crashpants kunnen wijze toevoegingen aan je uitrusting zijn. Met name wanneer je vaak in het park te vinden bent!