Snowboard bindingen

Uit voorraad leverbaar
155 ProductenPagina 1 van 7

Snowboard bindingen kopen

Heb je al een snowboard en zoek je nog een goede snowboard bindingen om op je board te monteren? Bij ons ben je aan het juiste adres. Wij hebben een ruime collectie snowboard bindingen in onze webshop en in onze showroom te Nijverdal. Weet je al wat voor jou de beste snowboard bindingen zijn? Kijk dan snel verder. Ben je er nog niet helemaal uit welke set bindingen het beste bij jou en je snowboard passen? Lees dan rustig verder.

snowboard bindingen

De juiste maat van bindingen voor snowboards

In te grote snowboard bindingen ga je schuiven en heb je geen goede controle over je snowboard. In een te kleine binding past je schoen uiteraard niet goed zodat je de binding niet goed kan sluiten. Ieder merk heeft aparte dames- en heren snowboard bindingen. De maatvoeringen lopen hier anders dus let goed op. Maar wat is nou de juiste maat? Ieder merk snowboard binding heeft een andere maatvoering. Kijk goed naar de sizechart die we bij iedere snowboard binding hebben toegevoegd in de webshop.

Mocht je twijfelen over de maat van een snowboard binding? Neem gerust contact met je op. Heb je al snowboard schoenen en wil je snowboard bindingen bij ons in de winkel kopen? Neem dan je boots mee. Wij kunnen dan direct de bindingen afstellen op je snowboard schoen.

Strap of Flow bindingen?

Er zijn twee verschillende soorten snowboard bindingen. Traditionele strap bindingen en Flow bindingen

Strap bindingen

De strap bindingen zijn de meest voorkomende en gebruikte snowboard bindingen. Deze bindingen hebben twee straps. Een enkel- en een cap strap. De laatste trek je over de neus van je snowboardschoen. Het voordeel van strap bindingen is dat je ze heel precies kunt afstellen met de twee straps door middel van de twee ratels, ook wel ratchets genoemd. Een klein nadeel is dat sommige boarders onder ons moeten gaan zitten om de bindingen vast te maken. Dit kost iedere keer veel kracht om weer op te staan. In onze collectie hebben we strap snowboard bindingen van SP, Clew, Rome, Union, Arbor, Burton, Jones, Drake, UnionNidecker SupermaticNOW en Bent Metal bindingen

Flow bindingen

Heel erg populair zijn Flow bindingen. Bij deze snowboard bindingen klap je de highback (de achterste kap van je binding) naar achteren zodat je makkelijk en snel met je snowboardschoen in de binding kunt stappen. Vaak wordt er gezegd dat Flow bindingen te weinig support geven, maar dat is uiteraard niet zo. Het is namelijk van groot belang dat je de snowboard binding op de juiste manier op je boots afstelt. Het grote voordeel van Flow bindingen is dat je makkelijk en snel in kunt stappen zonder dat je op de grond hoeft te gaan zitten.

Snowboard bindingen afstellen en monteren

Geregeld krijgen we de vraag hoe je het beste snowboard bindingen kan monteren op een snowboard. Wij hebben daar een blog over geschreven waar we alles uitgebreid beschrijven. Voordat je begint met monteren zijn een aantal zaken waar je vooraf rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan: Sta je linksvoor of rechts voor. Of in snowboardtaal, Goofy of regular? Wat is je rijstijl en hoe ver zet je de bindingen uit elkaar? De meeste gestelde vraag is "in welke hoek zet je de bindig op het board?" Op al deze vragen geven we antwoord in de blog over Hoe bindingen op je snowboard monteren?

Snowboard binding monteren op je snowboard

Regelmatig krijgen we de vraag in de winkel hoe je de snowboard binding op het snowboard schroeft. Op zich is het geen hogere wiskunde al zijn er wel een aantal belangrijke zaken waar je goed op moet letten. 

Hoe bepaal je de afstand tussen de snowboard bindingen

Hoever uit elkaar plaats je de snowboard bindingen? Goede vraag! Op ieder board wordt een “reference stance” aangegeven. Dat is heel mooi maar niet iedereen heeft natuurlijk dezelfde anatomie. De juiste afstand kan je achterhalen door de aftand van het midden van je knieschijf recht naar beneden tot de grond op te meten. Deze lengte is de minimale afstanden tussen beide bindingen. Heb je een freestyle snowboard? dan tel je er ongeveer 4 cm erbij op. Ben je meer een all mountain snowboarder, dan ongeveer 2 cm.

  • In welke hoek zet je de snowboard bindingen?

De hoek waarin je snowboard binding op het board schroeft is een persoonlijke voorkeur. Wil je speels rijden en rij je regelmatig switch? Dan adviseren we de bindingen +15 en -15 te zetten. Deze stance wordt ook wel Duck genoemd. Je mag raden waar de naam vandaan komt.

  • Wat is setback?

Wellicht heb je de term setback wel eens voorbij horen komen. Maar wat houdt setback precies in? Een snowboard heeft meerde inserts / schroefgaten. Deze inserts geven je de mogelijk om je bindingen meer naar voren of achteren te plaatsen. Zeker voor rijders met een freestyle snowboard of park snowboard is dit zeer interessant. Wanneer je de bindingen meer naar achteren plaatst ontstaat er een korte tail en een langer tip. De tail zal in de poeder wegzakken waardoor de tip omhoog komt. Hierdoor kost het minder kracht om je snowboard te laten surfen. Let wel op dat je zowel de achterste- als de voorste snowboardbinding naar achteren plaatste zodat de afstand tussen beide bindingen gelijk blijft.

  • Centreren van de snowboard binding

Wanneer je de snowboard binding op je snowboard schroeft is het zaak dat je de binding centreert. Je wilt ten alle tijden voorkomen dat je hakken of je tenen te ver over het snowboard steken. Bijna alle discs, waarmee je de bindingen vastschroeft of het snowboard, hebben meerdere afstel mogelijkheden. Monteer de binding zo dat je tenen en hakken aan beide kanten even ver over de rand van het snowboard steken. Kan hierdoor beter druk op de staalkant zetten zodat je meer grip hebt en je tenen en hakken zullen niet happen in de sneeuw.

snowboard binding

Snowboard bindingen online kopen

Heb je voor jou de beste snowboard binding gevonden in onze webshop? Bestel de binding dan makkelijk en snel online. Heb je toch nog enkele vragen? Neem gerust contact met ons op en laat je informeren.

Naast snowboard bindingen kan je bij ons ook terecht voor goede snowboards en snowboard schoenen van diverse top merken.

Burton bindingen bij Snowboards.nl

Voor seizoen 2020 - 2021 hebben we onze collectie uitgebreid met het merk Burton. Dit legendarische snowboard merk heeft zijn sporen allang verdiend en heeft een breed arsenaal aan snowboard bindingen in hun assortiment. De Burton Mission, Cartel en Malavita voor de heren zijn bij de meeste snowboarders wel bekend. Voor de dames zijn de modellen Lexa, Scribe en de Escapade toppers. Burton bindingen zijn er in twee verschillende typen. De Re:Flex variant en de EST variant. Re:Flex snowboardbindingen van Burton passen op ieder snowboard van elk merk. B

Burton EST bindingen passen alleen op Burton snowboards met een channel. Kom snel langs in onze snowboardshop in Nijverdal om de geweldige collectie van Burton te bekijken!