Burton bindingen

Uit voorraad leverbaar
Filters
21 ProductenPagina 1 van 1

Burton bindingen kopen

Je hebt al een snowboard of je hebt een nieuw board gekocht. Daar moeten natuurlijk een mooi setje Burton bindingen op gemonteerd worden om de set compleet te maken. Burton is een van de meest innovatieve snowboardmerken en de snowboardbindingen van het merk behoren dan ook tot de beste.

Burton re:Flex vs Burton EST bindingen

Waar Burton snowboards voorzien waren van een 3x3 montagesysteem zijn ze ongeveer 10 jaar geleden overgestapt naar een Channel systeem. Een Channel systeem heet twee voordelen t.o.v. 3x3 systeem

  1. Een Channel biedt je een nauwkeurigere manier om je bindingen te monteren.
  2. Het systeem i.c.m. Burton EST bindingen zorgt voor een natuurlijke flexpatroon van het snowboard.

Burton Re:Flex binding kunnen op willekeurig snowboard gezet worden. Ja, ook op Burton snowboards. De Disc waarmee je de binding op het snowboard vast zet is “flexibel” waardoor het binding met het board mee kan buigen. Andere merken hebben een volledige harde baseplate en disc. Het board kan hierdoor onder de bindingen niet buigen waardoor er een onnatuurlijk flex patroon ontstaat.

Burton EST bindingen kunnen alleen op snowboards gemonteerd worden met die een Channel hebben in plaats van vier schroefgaten. Aan de buitenkant van de bindingen zijn twee inserts geplaatst waarmee je de binding stevig vast kunt zetten op het board. Hierdoor is een disc verledentijd en daarom is de basplate voor de helft lichter geworden. In plaats van hard kunststof waar je met je schoen op staat sta je bij een EST binding op een zachte EVA padding. Dit scheelt veel gewicht en je staat dichter op je snowboard waardoor je meer gevoel ermee krijgt.

Burton dames bindingen

Als je denkt dat de dames bindingen hetzelfde zijn als de heren bindingen heb je het mis. Burton heeft voor dames speciaal de bindingen ontwikkelend en rekening gehouden met gewicht, pasvorm en anatomie. Zo zij bijvoorbeeld de HighBacks van dames bindingen lager dan de heren bindings. Populairen Burton dames bindingen zijn al jaren de Burton Lexa en Scribe.

Burton Mission

Een van de meest populaire bindingen is de Burton Mission. Waar deze eerst altijd in een Re:Flex en EST variant kwam komt de Mission vanaf 2020 alleen nog maar in een Re:Flex variant. Burton heeft ook de prijs van deze populaire binding flink teruggeschroefd. Waar de bindingen al jaren € 260,- kostte hebben ze de prijs verlaagd naar slechts € 199,95.

De Burton Mission is een all mountain / freestyle snowboard binding met uiteraard een capsrap en de nieuwe ReactStrap. Deze strap heeft een minimale constructie die enorm responsive is en past zicht makkelijk aan iedere schoen. Kortom: De Mission is een van de meest verkochte bindingen op de markt en voor de meeste rijders meer dan voldoende. Ben je wat zwaarder en ben je meer freeride georiënteerd? Kijk dan eens naar de Burton Cartel.

Burton snowboard bindingen online bestellen bij Sideways

Kies je voor Burton bindingen dan kies je voor kwaliteit. Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring met het merk Burton en kunnen je daarom perfect adviseren welke type snowboard bindingen het beste bij je passen. Twijfel je bv over welke maat je nodig hebt? Of wat precies het verschil tussen de Burton Malavita en de Mission is? Wacht niet te lang en neem contact met ons op via onze klantenservice. Kom je liever langs om deze mooie bindingen te bekijken? Graag, je bent bij ons altijd welkom. We zijn makkelijk bereikbaar en de auto kan gratis voor de deur geparkeerd worden. Tip: Neem je boots mee naar de winkel. Dan stellen we de bindingen direct voor je af. Naast bindingen hebben we ook uiteraard Burton snowboards en Burton snowboardschoenen in onze collectie.

Bekijk snel onze gehele collectie snowboard bindingen