Jones

10 ProductenPagina 1 van 1
Jones Frontier
-20%
Jones Frontier
  €479,95€383,95
  Jones Flagship
  -20%
  Jones Flagship
   €649,95€519,49
   Jones Women's Flagship
   -20%
   Jones Women's Flagship
    €649,95€519,49
    Jones Apollo Black
    -25%
    Jones Apollo Black
     €499,95€374,95
     Jones Meteorite white
     -20%
     Jones Meteorite white
      €299,95€239,95
      Jones Stratos
      -20%
      Jones Stratos
       €579,95€463,95
       Jones Hovercraft
       -20%
       Jones Hovercraft
        €549,95€439,95

        Welkom in de wereld van Jones snowboards en snowboardbindingen.

        Jones staat al jaren bekend om hun hoge kwaliteit snowboards. Onder toeziend oog van Jeremy Jones bouwen ze hoge kwaliteit producten zoalssnowboard tassensnowboard bindingen en de beste heren en dames snowboards.

        Jeremy Jones is zelf al jaren een professioneel snowboarder met films op Netflix als, Higher, Further en Bigger. Jeremy Jones is dit begonnen met 1 doel voor ogen, het maken van de beste snowboard producten op de markt die in een perfecte balans zijn tussen duurzaamheid en vooraan staan qua prestaties. Dit alles doen ze ook met oog voor het milieu en behoudt van de winter. Ook zijn ze erg gericht op mensen informeren over de gevaren van lawines en het proberen te voorkomen hiervan.

        De populairste Jones snowboards

        Jones bekendste snowboard is waarschijnlijk de Jones Mountain Twin en de dames variant hiervan de Jones Twin Sister. Voor het grootste gedeelte is de lijn van Jones toch gericht op all mountain en freeride snowboards. Denk hierbij aan echte off piste boards en splitboards. Een bekendd freeride snowboard uit de serie is de Jones Flagship.  Jones gebruikt ook 3D technieken als Spoon waarbij de neus opstaande randen heeft waardoor er ongekend veel float ontstaat.  Ook zorgt spoon voor een makkelijkere kantwissel tussen je hak & teen bocht.

        Jones Big Horn series voor mannen met grote voeten

        Jones heeft met de Big Horn series speciaal voor mannen met grote voeten bredere snowboards gefabriceerd. In de volksmond worden deze ook wel wide boards genoemd. Wide boards worden aangeraden wanneer je schoenmaat groter is dan 44,5. Wanneer je met te grote voeten op een “normaal” snowboard staat steken de voeten en de hakken te ver over de rand van het snowboard. Wanneer je het board op zijn kant zet zal je dan merken dat je hakken of de neuzen van de schoen de sneeuw raken waardoor je grip gaat verliezen. Dus heb je schoenmaat 44,5 of groter? Kies een Jones snowboard uit de Big Horn series.

        Wat is nieuw voor Jones Snowboards 2021

        Ook voor de winter van 20-21 is het weer volop genieten met de collectie van dit mooie merk. Zo is de Mountain Twin in een compleet nieuwe shape uitgevoerd voor dit jaar. Dit geldt ook voor de dames variant de Twin sister. Deze bevat nu ook meer Spoon in de nose en tail. Dit jaar nieuw in de collectie is de Jones Stratos. Een nieuw all-mountain freeride & freestyle snowboard in een directional shape. De Jones Stratos heeft een speels boardgevoel dankzij de smalle sidecut en de vriendelijke flex. Daarnaast zorgt de 10 mm tapered tail in combinatie met de 3D contour base een ongekende float in de poeder.

        Maak je snowboardset compleet met Jones snowboardbindingen

        Jones snowboards werkt samen met NOW bindingen aan hun lijn van snowboard bindingen.

        Ze werken met 2 types snowboard bindingen, de Apollo en de Mercury. De eerste van de 2 is hun Freeride snowboardbinding. Deze is dus wat stijver als de Mercury. De Mercury is dus wat zachter maar nog steeds responsive. Beide zijn uitgerust met het Skate tech systeem waardoor je vloeiend van je backside naar je frontside bocht “kantelt” Ook is de enkel strap op 2 manieren te gebruiken. Je kan deze op Surf mode of Freeride mode zetten. De Freeride manier geeft veel respons bovenaan de enkel en is wat stijver. De Surfmode is goed geschikt voor freestyle en jibbing of echt surfen door de diepe poedersneeuw.

        Jones Backcountry veiligheid

        Naast een mooie collectie aan normale snowboards hebben ze ook veel splitboards, vellen en splitboard ski stokken geven ze ook veel informatie en proberen ze mensen te onderwijzen over hoe je goed om kan gaan met de bergen, de natuur en de sneeuw.  Ook hoe je moet handelen in het geval van een lawine.

        Jones tassen

        Naast de uitgebreide lijn aan hardwaren zijn ze ook erg goed in het veilig vervoeren en opslaan van je boards en bindingen door middel van snowboard tassen en technische rugzakken. Ze hebben een ski rugzak in klein formaat tot erg grote technische snowboard rugzakken van wel 45L inhoud. Ook zijn er meerdere modellen geschikt voor een R.A.S. Airbag systeem waardoor je jouw rugzak omtovert tot een lawine rugzak.

        Lawine veiligheid

        Naast hun grote aanbod van snowboard producten strijden ze ook erg voor het verspreiden van kennis over de veiligheid op en naast de piste. Zo zijn er de 5 basisregels, de zo genoemde 5 red flags om mogelijke lawines te herkennen en te voorkomen dat je hierin terecht komt. Let bijvoorbeeld op nieuwe sneeuw, harde wind en de temperatuur. Ook hebben ze een grote collectie aan scheppen, piepers en sondes. De 3 eenheid voor iedereen die off piste wil snowboarden.

        Jones Snowboard met bindingen

        Zoek je een complete snowboardset, dus een Jones snowboard met bindingen? Dat komt goed uit! Wij hebben al een aantal snowboardsets gemaakt in onze webshop. Staat de gewenste combinatie van snowboard en bindingen er niet tussen of heb je liever een Jones snowboard met Flow bindingen? Neem gerust contact met ons op. Wij maken dan een snowboardset met jou Jones snowboard met bindingen. Uiteraard met maken we graag een leuke setprijs voor je.

        Waarom Jones snowboards bij Sideways kopen?

        Wij zijn razend enthousiast over Jones snowboards en hebben de meeste modellen dan ook uitvoerig regelmatig getest. Uiteraard met veel plezier! Hierdoor kunnen we jou dan ook heel goed adviseren welke type Jones board het beste bij je past en de daarbij behorende lengte. Sommige Jones boards neem je namelijk wat langer dan de andere. Een Mountain Twin of Twin Sister neem je bijvoorbeeld 2-3 cm korter dan een Flagship. Wij helpen je dan ook graag om jou beste Jones snowboard te kiezen. Dat doen we zowel online als in onze snowboardshop in Nijverdal. Standaard zijn de boards voorzien van een klein laagje wax. Dit is wellicht net voldoende voor een a twee dagen. Wanneer je bij ons een Jones snowboard koopt waxen wij het board met hotwax. Hierdoor is het board helemaal klaar om de sneeuw in te gaan.

        Naast Jones snowboards hebben we natuurlijk ook andere goede merken snowboards. Bekijk snel onze gehele collectie snowboards