Snowboard waxen

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1
Holmenkol Smartwaxerset
-18%
Holmenkol Smartwaxerset
  €195,65€159,95

  Waxen van je ski of snowboard

  Altijd al zelf je snowboard of ski willen waxen. Het waxen is iets dat je makkelijk zelf kan doen. Je hebt alleen de juiste spulletjes nodig. Wij hebben een goede goede wax artikelen van Holmenkol en Oneball. Weet je precies wat je wilt hebben? Kijk dan snel tussen de waxartikelen.

  Voordeel van je eigen snowboard of ski waxen

  Het grote voordeel wanneer je zelf gaat waxen is dat jezelf de juiste wax kan kiezen. In de meeste winkels wordt je ski of snowboard standaard met basis wax gewaxt. Is dit slecht? Nee, maar wanneer het bijvoorbeeld heel koud is wil je liever en andere soort wax op je board hebben. Hetzelfde wanneer je bijvoorbeeld op wintersport aan het einde van het seizoen. Daarnaast trekt de wax, die jezelf aanbrengt met een strijkijzer, dieper in je ski of snowboard. Het voordeel hiervan is dat je meerdere lagen aan kan brengen. Hierdoor blijft je board of ski langer en beter glijden.

  Soorten skiwax en snowboardwax

  Het beste is om je ski of snowboard te voorzien van hotwax. Deze breng je aan door middel van een strijkijzer. We begrijpen dat je niet al je wax-gereedschap mee gaat nemen op vakantie. Tijdens de vakantie kan je je ski of snowboard bijwerken met een soort smeerwax. Deze wax wordt ook wel rub-on of pasta genoemd. Een voorbeeld van deze wax is  OneBall F-1 Push Up wax of Holmenkol Wax Fluid. 

  Hoe begint het waxen van een snowboard of ski?

  In principe is het waxen geen ingewikkeld klusje. Wel is de juiste volgorde van belang

  ·      Schoonmaken van het belag of base

  Het is belangrijk om je belag goed schoon te maken voordat je begint met waxen. Hierdoor absorbeert het belag beter je wax. Dit kan op 2 manieren:

  1.     Schoonmaken met een koperen borstel

  Wanneer je base niet echt vuil is kan je makkelijk en snel de base schoonmaken met een koperen borstel. Wrijf met deze borstel in de glijrichting. Dus van voor naar achteren.

  2.     Schoonmaken met wax

  Mocht je base of belag intensief gebruikt zijn en wil je de oude wax verwijderen? Dan is de beste manier om dit te doen met een zachte wax voor warme omstandigheden zoals Holmenkol AlphaMix. Wax je snowboard en wacht niet tot de wax uitgehard is, maar krabt het direct eraf. Zo trekt de wax de oude vuile laag uit je base of belag.

  ·      Wax aanbrengen met strijkijzer

  Wij adviseren om meerdere lagen wax aan te brengen voor het beste resultaat. Een goede basis wax is Holmenkol BetaMix. Kijk goed op de verpakking met welke temperatuur je de wax moet aanbrengen. Zo voorkom je dat de wax verbrandt. Houdt de wax tegen het strijkijzer en druppel de wax met een zigzaggende beweging over je base. Wrijf daarna met de strijker de wax in je base. Let op dat je het strijkijzer niet stil laat staan op een plek!

  ·      Wax af laten koelen en afkrabben

  Laat de wax ongeveer twee uur drogen voordat je gaat krabben. Om te krabben gebruik je een speciale krabber zoals een Holmenkol Plexiklinge of een OneBall Scraper voor je snowboard. Krab altijd in de glijricht met een duwende beweging van je af met de bovenkant van de schrapen afwijzend.

  ·      Na het waxen nog een keer borstelen

  Heb je je ski of snowboard van meerdere lagen voorzien? En heb je de juiste finish laag aangebracht? Dan is het belangrijk dat je altijd nog een keer borsteld met een paardenhaar borstel zoals een Holmenkol BaseBrushof een OneBall Horse Hair Brush.