Lib Tech snowboards

Filters
19 ProductenPagina 1 van 1
Lib-Tech TRS
-33%
Lib-Tech TRS
  €599,95€399,95
  Lib-Tech MC Snake Kink
  -15%
  Lib-Tech MC Snake Kink
   €579,95€494,95
   Lib-Tech Orca
   -20%
   Lib-Tech Orca
    €649,95€519,00
    Lib-Tech EJack Knife
    -20%
    Lib-Tech EJack Knife
     €599,95€479,95
     Lib-Tech Orca
     Lib-Tech Orca
      €699,95
      Lib-Tech Cold Brew
      -20%
      Lib-Tech Cold Brew
       €479,95€383,95
       Gnu Money
       Gnu Money
        €449,95
        Lib-Tech Dynamo
        -20%
        Lib-Tech Dynamo
         €499,95€399,95

         Lib tech snowboards bestellen

         >LibTech snowboards maakt al heel lang geweldige boards. Sinds dag 1 door snowboarders voor snowboarders. Mede bekend voor het eerste werkende rocker board op de markt. De Lib-tech skate banana.

         De overtuiging bij de mannen van Lib tech snowboard is dat alles mogelijk is. Als je erover kunt dromen kun je het ook maken. Met de zogenoemde kraftsmen bouwen ze al jaren de beste handgemaakte boards. Deze kraftsmen zijn allemaal zelf snowboarders die voor jou het beste board willen bouwen.

         Dit doen ze allemaal gezellig samen in de Mervin fabriek, hierbij staat het klimaat voorop, alle Lib Tech boards worden gemaakt met milieuvriendelijke materialen en ook zijn de Lib-Tech snowboards helemaal te recyclen als bijna het enige snowboard merk in de wereld. Lib-Tech maakt volgens eigen zeggen werelds beste boards, de dream boards.

         Ook voor dit seizoen komen de mannen van Mervin weer met een te gekken collectie Lib Tech snowboards. Naast de bekende modellen als de Orca, Skate Banana en de Travis Rice Pro komen ze voor dit seizoen met een nieuw pro model. De Lib-tech Golden Orca. Deze Orca presteert nog beter in de verse poeder. De nose en tail zijn net weer even iets langer dan de huidige Orca.

         Opbouw van Lib tech snowboards

         Bij lib tech werken ze met 3 verschillende shapes.

         1. Original Banana shape

         Rocker tussen je bindingen en een milde camber buiten je bindingen. Dit zorgt voor een natuurlijke vorm van draaien en veel druk op de kanten wat zorgt voor grip en ook zorgt deze vorm voor veel float en dus een surf gevoel in de off piste. Het stukje camber zorgt voor meer controle en pop in het board.

         lib tech

         1. C2 “The perfect hybrid”

         Ontwikkeld voor het normale snowboarden. De C2 shape heeft een stuk meer camber buiten je voeten dan de banana shape. Wel heeft de C2 nog steeds rocker tussen de bindingen. Meer camber zorgt voor meer controle en precisie tijdens het snowboarden. Ook zorgt meer camber voor meer druk op de kanten en meer pop. De C2 komt in 2 varianten, de C2X (xtreme) en de C2E (easy) Het verschil in beiden is de hoeveelheid camber in het board.

         lib tech snowboards

         C3 “The world’s best camber”

         Ontwikkeld voor het serieuze werk. De C3 camber heeft een hele milde rocker tussen de bindingen. Daarnaast extreem veel meer camber buiten de bindingen dan de Banana shape dit resulteert in meer grip, stabiliteit en pop. Wel vereist dit meer kracht en techniek om hier lekker op te boarden. Ben je niet bang voor een uitdaging bekijk deze boards dan zeker.

         Lib Tech snowboard

         Snowboard Lib Tech technieken

         Naast de bovenstaande shapes zitten er natuurlijk nog meer mooie stukjes techniek in de snowboards van Lib. Een van de bekendste is natuurlijk Magna Traction, deze kartelmess achtige staalkanten zorgen voor meer contactpunten met de sneeuw, 7 maar liefst in plaats van de 2 die je bij een traditionele camber kan verwachten. Hierdoor heb je meer grip op ijs en harde pistes en meer gevoel van grip omdat het board ook eerder contact maakt bij de bindingen.

         De snowboards van Lib-Tech worden ook uitgerust met veel mooie hout soorten, denk hierbij aan Aspen, Paulowna, Beuk en Balsahout. Deze worden allemaal verdeeld in de verschillende constructies met namens als, Firepower, Horsepower, Climax en de Orginal power construction. Ook zijn er natuurlijk verschillende manieren van glasvezel inleg en type bases.

         libtech snowboard

         Lib tech skate banana

         Het bekendste board uit de lijn van Libtech snowboards is natuurlijk de skate banana. Dit typische rocker board was een van de eerste werkende rockers op de markt. Dit komt door de BTX banana shape. Hierdoor draai je supermakkelijk om je eigen as en hapt die op geen enkel terrein. Door de toevoeging van Magne-traction aan de sk8 banana heb je ook nog eens ontzettend veel grip, zelfs op ijs of harde stukken sneeuw. Magne-traction werkt als een kartelmes op de sneeuw. Deze feature zie je terug op alle lib tech snowboards.

         Lib tech T Rice pro

         In samenwerking met Travis Rice heeft Lib-tech meerdere pro boards uitgebracht. De meest bekende zijn natuurlijk de T-rice pro en de TRS. Sinds 2018/2019 is hier de Lib Tech Orca bijgekomen. Dit laatste board is een echte alleskunner die zich pas echt als een vis in het water voelt buiten de pistes.

         Lib Tech Snowboardsets

         Naast LibTech Fabriceert Mervin ook snowboards voor Gnu en Roxy en Bent Metal snowboardbindingen. Deze bindingen passen perfect op LibTech snowboards qua specificaties  en kleurstellingen. Dus wil je een snowboardset van LibTech met goede snowboardbindingen. Kijk dan zeker eens naar Bent metal bindingen.

         Hoe slijp je LibTech snowboards?

         Doordat de snowboards voorzie zijn van Magna-Traction zijn de staalkanten wat lastiger te slijpen. Wanneer je jou LibTech board zelf wil slijpen zal je een korte vijl moete gebruiken. Mocht je geen korte vijl in je bezit hebben kan je een langere vijl schuin in de houder steken. Kortere vijlen krijg je makkelijker over de 7 hobbels heen. Gebruik je een te lange vijl dan pak je niet de geheel staalkant mee. Heb je nooit eerder een snowboard geslepen of gewaxt? Wij helpen je graag. Wij kunnen jou LibTech snowboard onderhouden of jou het leren zodat je het de volgende zeer kan doen.

         Lib tech snowboards 2023

         Voor de winter van 2023 zit er meer Camber snowboards in de collectie van Lib-Tech als ooit tevoren. De toch groeiende trend van het Carven en grotere vraag aan Cambers is hier de oorzaak van. Wel zijn nog steeds alle boards voorzien van Magna-Traction en waar mogelijk een rocker tussen de bindingen voor het gemakkelijke draaien.

         Waarom een Lib-Tech snowboard bij Snowboards.nl kopen?

         Wij hebben al meer dan 14 jaar ervaring met Lib Tech snowboards en kennen de snowboards door en door. Hierdoor kunnen we perfect adviseren welke Lib Tech snowboard het beste bij je past. Lib-Tech snowboards worden geleverd met een minimale wax laag. Wij vinden ze zelfs droog. Daarom waxen we ieder Lib-Tech snowboard die bij ons gekocht of besteld wordt met de hand. De hotwax brengen we aan met een strijkijzer waardoor de wax die in de base trekt. Zo kan je zorgeloos op wintersport zonder zelf eerste je snowboard te waxen.

         Wil je meer informatie over Lib Tech snowboards neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze snowboardshop in Nijverdal. Wij laten graag onze collectie snowboard zien onder het genot van een vers bak koffie. Bestel je liever online? Bestelling voor 17:00 uur worden dezelfde dag nog verstuurd met PostNL.. Wij rekenen geen verzendkosten voor het versturen van snowboards.

         Bekijk ons totale aanbod aan Lib Tech snowboards online of kom langs in onze showroom in Nijverdal.