Achterinstap bindingen

Uit voorraad leverbaar
Filters
45 ProductenPagina 1 van 2

Snowboard bindingen met achterinstap kopen

Snowboard bindingen waar je achterin in kan stappen worden ook wel rear entry bindingen genoemd. De highback aan de achterkant van de binding gaat open zodat je voet erin kan schuiven. De highback scharniert dan weer omhoog en wordt op zijn plaats vergrendeld. Hierdoor win je tijd omdat je niet iedere keer de enkel en toe strap af hoeft te stellen.

Het idee van bindingen met een achterinstap is dat als ze eenmaal correct zijn ingesteld om in je schoen te passen, je alleen de highback hoeft te openen/sluiten om je snowboard schoenen in/uit te krijgen. Dit betekent ook dat je direct vanuit de lift kunt gaan boarden zonder op je kont te hoeven gaan zitten.

Rear entry bindingen compatibiliteit

Rear entry bindingen hebben hetzelfde 4x4 schroevenpatroon als strap bindingen, dit betekent dat ze op elk board kunnen worden gemonteerd. Ze kunnen zelfs worden gemonteerd op Burton snowboard met een Channel. Je kan dus vrijuit kiezen welk merk snowboard je graag wilt combineren met achterinstap bindingen.

flow in bindingen

snowboard bindingen met achter instap

Flow bindingen

De populairste en meest bekende snowboard bindingen met achterinstap zijn Flow bindingen. Flow was een van de eerste merken die kwamen met een rear entry binding. De afgelopen jaren zijn deze bindingen doorontwikkeld waardoor alle minpunten van dit type bindingen verholpen zijn. Zo kan je bijvoorbeeld Flow bindingen ook als strap binding gebruiken en komt de grote strap omhoog wanneer je de highback naar achteren klapt. Hierdoor krijgt de schoen meer ruimte om achterin te stappen. Tevens kan je de binding hierdoor strakker afstellen.

Fastec bindingen van SP

Een alternatief van Flow bindingen zijn achterinstap bindingen van SP. Deze SP bindingen worden ook wel FastTec bindingen genoemd. Deze bindingen zijn voor zowel dames als heren. In stappen doe je vliegensvlug en gemakkelijk dankzij het Fastec systeem. Wanneer je de straps met een simpele beweging open zet, klapt automatisch de highback naar achteren waardoor je snel uit de binding kan stappen.

Snowboard bindingen achterinstap online kopen

Snowboard bindingen achterinstap bestel je veilig en snel bij Snowboards.nl. Je vindt in onze collectie een groot assortiment aan bindingen voor zowel dames als heren. Daarnaast vind je in onze collectie bindingen voor verschillende niveaus. Namelijk bindingen voor beginners, bindingen voor gevorderden en expert bindingen. Heb je meer informatie nodig? Of wil je de verschillende bindingen graag komen bekijken? Kom dan langs in onze snowboardshop. Onze shop is makkelijk bereikbaar en de auto kan gratis geparkeerd worden voor de deur.