Freeride snowboards

Filters
28 ProductenPagina 1 van 2
Lib-Tech Orca
-20%
Lib-Tech Orca
  €649,95€519,00
  Jones Frontier
  -20%
  Jones Frontier
   €479,95€383,95
   Jones Flagship
   -20%
   Jones Flagship
    €649,95€519,49
    Gnu Klassy
    -30%
    Gnu Klassy
     €529,95€369,00
     Arbor Bryan Iguchi Pro Camber
     -20%
     Jones Women's Flagship
     -20%
     Jones Women's Flagship
      €649,95€519,49
      Nidecker Megalight
      -20%
      Nidecker Megalight
       €599,95€479,00
       Bataleon Thunder
       -20%
       Bataleon Thunder
        €599,95€479,00
        Niche Hawthorn
        -27%
        Niche Hawthorn
         €449,95€329,00
         Bataleon Camel Two
         -20%
         Bataleon Camel Two
          €499,95€399,00
          Nidecker Concept
          -34%
          Nidecker Concept
           €499,95€329,00
           Nidecker Smoke
           -30%
           Nidecker Smoke
            €599,95€419,00
            Lib-Tech Cold Brew
            -20%
            Lib-Tech Cold Brew
             €479,95€383,95
             Borealis Drakkar
             -20%
             Borealis Drakkar
              €559,00€449,00
              Lib-Tech EJack Knife
              -20%
              Lib-Tech EJack Knife
               €599,95€479,95
               Lib-Tech Dynamo
               -20%
               Lib-Tech Dynamo
                €499,95€399,95
                Lib-Tech MC Snake Kink
                -15%
                Lib-Tech MC Snake Kink
                 €579,95€494,95
                 Lib-Tech TRS
                 -33%
                 Lib-Tech TRS
                  €599,95€399,95
                  Jones Stratos
                  -20%
                  Jones Stratos
                   €579,95€463,95
                   Jones Hovercraft
                   -20%
                   Jones Hovercraft
                    €549,95€439,95
                    Burton Family Tree Pow Wrench
                    -21%
                    Borealis Koi
                    -20%
                    Borealis Koi
                     €519,95€416,00

                     Freeride snowboard kopen

                     Ben je altijd opzoek, wanneer je in de skilift zit, naar mogelijkheden om de verse poeder in te deuken? Dan ben je zeker een echter freerider. Wanneer je geregeld buiten de gebaande paden te vinden heb je absoluut een goed freeride snowboard nodig. Bij Snowboards.nl ben je aan het juiste adres voor je gehele snowboarduitrusting. Wij hebben van de beste merken freeride snowboards op voorraad. Daarnaast helpen we je graag met het vinden van het juiste board zodat jij je maximaal uit kan leven in de sneeuw. Bekijk snel onze collectie snowboards voor heren of dames

                     Wat is een freeride snowboard?

                     Er worden verschillende termen gebruikt om diverse boards aan te duiden. Een freeride snowboards kenmerkt zich door de shape. De meeste Freeride georiënteerde snowboard hebben een directional shape. Dit wil zeggen dat de bindingen naar achteren zijn geplaatst. Hierdoor heb je een langere nose en een kortere tail. Het voordeel hiervan is dat je hierdoor beter een bocht in kan sturen en kan carven op de strak geprepareerde piste. Daarnaast hebben freeride boards een tapered tail. Dit wil zeggen dat de tail smaller is dan de nose. Een brede tip of nose blijft beter drijven in de poeder. Daarnaast zakt de smallere tail iets door de diepe sneeuw zodat je minder kracht op je achterste been hoeft te zetten om je board boven de poeder te houden.

                     freeride snowboards

                     Wat kenmerkt een freeride snowboard?

                     Een freeride snowboard is een board waarmee je zowel op de piste als buiten de piste goed uit de voeten kan. Een freeride board kan je herkennen aan de shape. Nagenoeg alle freeride boards hebben een directional shape. Naast de langere nose hebben deze boards ook meestal een tapered tail. De tail is dan is smaller dan de nose/tip. Een directional shape stuurt strakker op de pisten en zorgt voor meer drijfvermogen in de poeder. De combinatie van een smallere tail en dat je meer achterop je snowboard staat, zorgt ervoor dat de achterkant van het board iets wegzakt in de poeder. Hierdoor blijft de nose goed “drijven” en je hoeft minder druk op je achterste been te houden. En dat scheelt een hoop branderige benen!

                     freeride snowboard

                     Lange en korte freeride snowboards

                     Over het algemeen rijdt je een freeride boards 2-4 cm langer dan een all mountain snowboard. Tegenwoordig zie je steeds meer kortere freeride snowboards. Je kunt deze “korte boards” korter rijden omdat ze breder zijn. Korte freeride boards zijn wendbaarder in de poeder en ideaal om tussen de boompjes te slalommen. Ook op de piste kan je een hoop lol beleven aan zo’n kort freeride snowboard. Ben je meer van de grote en lange bochten en ga je voor maximale snelheid? Dan is een lange freeride snowboard een goede keuze. Een goede optie is dan de Jones Flagship. Wil je liever wat speelser rijden en ben je veelal op de rand van de piste te vinden? Dan is een korte freeride snowboard een goede keuze. Een leuk voorbeeld hiervan is de Bataleon partywave

                     Wat is de ideale lengte van een freeride snowboard?

                     De ideale lengte van een freeride snowboard hangt van verschillende factoren af. Een belangrijk aspect is je lengte en gewicht. Over het algemeen worden freeride snowboards langer gereden van bv een freestyle snowboard. Zoek je een freeride board waarmee je op de piste maximaal gas wil geven en de voorkeur hebt aan grote en lange bochten? Kies dan een wat langere lengte +/- 2-4 cm langer dan een all mountain snowboard.

                     Tegenwoordig zie je ook veel kortere freeride boards. Deze type boards zijn speciaal ontwikkeld om ze ook kort te rijden. De boards zijn heel wendbaard en hebben net zoveel drijfvermogen als een langere omdat ze ook breder zijn om de lengte te compenseren. Deze boards zijn weer ideaal wanneer je graag tussen de bomen door.

                     Wanneer kiezen voor een freeride snowboard?

                     Geregeld krijgen we de vraag waarom je moet kiezen voor een freeride snowboard in plaats van een all mountain board. Laten we voorop stellen dat plezier op de berg voorop staat. Heb je al wat weken ervaring en ben je een type boarder die van maximale snelheid houdt en graag buiten de piste board?  Ga je meestal met skiërs en ben je zelden in het funpark te vinden? Dan is een freeride snowboard een geschikte keuze.

                     Freeride snowboard online bestellen bij snowboards.nl

                     Op Snowboards.nl bestel je veilig en snel jou nieuwe freeride snowboard van je favoriete merk. Je vindt bij ons boards van BataleonJonesArborLib Tech, Burton, Gnu, Roxy, Nidecker en THE BoardscompanyHeb je meer informatie of advies nodig? Neem gerust contact met ons op zodat we je kunnen helpen met de zoektocht naar jouw nieuwe board. Wil je liever de snowboards, snowboardbindingen en boots in het escht zien en voelen? Kom dan langs in onze snowboardshop.