Freeride snowboards

Uit voorraad leverbaar
Filters
91 ProductenPagina 1 van 4
Jones Twin Sister 
-20%
Jones Twin Sister 
  €549,95€440,00
  Jones Frontier 
  -20%
  Jones Frontier 
   €499,95€399,00
   Nidecker Ora
   -15%
   Nidecker Ora
    €329,95€279,00
    Lib-Tech Terrain Wrecker
    -20%
    Lib-Tech Terrain Wrecker
     €579,95€463,95
     Lib-Tech Cold Brew 
     -20%
     Lib-Tech Cold Brew 
      €529,95€424,00
      Nidecker Elle
      Nidecker Elle
       €299,95
       Jones Mountain Twin
       -20%
       Jones Mountain Twin
        €549,95€440,00
        Burton Story Board
        -20%
        Burton Story Board
         €609,95€488,00
         Nidecker Play
         Nidecker Play
          €299,95
          Bataleon Storm
          -20%
          Bataleon Storm
           €529,95€423,95
           Lib-Tech Travis Rice Pro
           -15%
           Lib-Tech Travis Rice Pro
            €659,95€559,00
            Bataleon Cruiser
            -20%
            Bataleon Cruiser
             €459,95€367,96
             Jones Ultra Mountain Twin
             -20%
             Jones Ultra Mountain Twin
              €649,95€520,00
              Bataleon Camel Two 
              -20%
              Bataleon Camel Two 
               €529,95€423,96
               Lib-Tech Orca
               -20%
               Lib-Tech Orca
                €699,95€559,00
                Jones Dream Weaver
                -20%
                Jones Dream Weaver
                 €499,95€399,00
                 Lib-Tech TRS
                 -15%
                 Lib-Tech TRS
                  €659,95€559,00

                  Freeride snowboard kopen

                  Ben je wanneer je in de skilift zit altijd op zoek naar mogelijkheden om de verse poeder in te duiken? Dan ben je zeker een echter freerider. Wanneer je geregeld buiten de gebaande paden gaat zal je enorm profiteren van een geschikt freeride snowboard. Bij Snowboards.nl ben je aan het juiste adres voor je gehele snowboarduitrusting. Wij hebben freeride snowboards op voorraad van de beste merken. Daarnaast helpen we je graag met het vinden van het juiste board zodat jij je maximaal uit kan leven in de sneeuw. Bekijk snel onze collectie snowboards voor heren of dames.

                  Wat is een freeride snowboard?

                  Er worden verschillende termen gebruikt om diverse boards aan te duiden. Een freeride snowboards kenmerkt zich door de shape. De meeste Freeride georiënteerde snowboard hebben een directional shape. Dit wil zeggen dat de bindingen naar achteren zijn geplaatst. Hierdoor heb je een langere nose en een kortere tail. Het voordeel hiervan is dat je hierdoor beter een bocht in kan sturen en kan carven op de strak geprepareerde piste. Daarnaast hebben freeride boards een tapered tail. Dit wil zeggen dat de tail smaller is dan de nose. Een brede tip of nose blijft beter drijven in de poeder. Door de smallere achterkant zak je achter iets dieper door de sneeuw zodat je minder kracht op je achterste been hoeft te zetten om je board boven de poeder te houden.

                  freeride snowboards

                  Wat kenmerkt een freeride snowboard?

                  Een freeride snowboard is een board waarmee je zowel op de piste als buiten de piste goed uit de voeten kan. Een freeride snowboard kan je herkennen aan de shape. Nagenoeg alle freeride boards hebben een directional shape. Naast de langere nose hebben deze boards ook meestal een tapered tail. De tail is dan is smaller dan de nose/tip. Een directional shape stuurt strakker op de pisten en zorgt voor meer drijfvermogen in de poeder. De combinatie van een smallere tail en dat je meer achterop je snowboard staat, zorgt ervoor dat de achterkant van het board iets wegzakt in de poeder. Hierdoor blijft de nose goed “drijven” en je hoeft minder druk op je achterste been te houden. En dat scheelt een hoop branderige benen!

                  freeride snowboard

                  Lange en korte snowboards

                  Over het algemeen rijdt je een freeride snowboards 2-4 cm langer dan een all mountain snowboard. Tegenwoordig zie je steeds meer kortere freeride snowboards. Je kunt deze “korte boards” korter rijden omdat ze breder zijn. Korte freeride snowboards zijn wendbaarder in de poeder en ideaal om tussen de boompjes te slalommen. Ook op de piste kan je een hoop lol beleven aan zo’n kort freeride snowboard. Ben je meer van de grote en lange bochten en ga je voor maximale snelheid? Dan is een lange freeride snowboard een goede keuze. Een goede optie is dan de Jones Flagship. Wil je liever wat speelser rijden en ben je veelal op de rand van de piste te vinden? Dan is een korte freeride snowboard een goede keuze. Een leuk voorbeeld hiervan is de Bataleon partywave

                  Wat is de ideale lengte van een freeride snowboard?

                  De ideale lengte van een freeride snowboard hangt van verschillende factoren af. Een belangrijk aspect is je lengte en gewicht. Over het algemeen worden freeride snowboards langer gereden van bv een freestyle snowboard. Zoek je een freeride snowboard waarmee je op de piste maximaal gas wil geven en de voorkeur hebt aan grote en lange bochten? Kies dan een wat langere lengte +/- 2-4 cm langer dan een all mountain snowboard.

                  Tegenwoordig zie je ook veel kortere freeride snowboards. Deze type boards zijn speciaal ontwikkeld om ze ook kort te rijden. De boards zijn heel wendbaard en hebben net zoveel drijfvermogen als een langere omdat ze ook breder zijn om de lengte te compenseren. Deze boards zijn weer ideaal wanneer je graag tussen de bomen door.

                  Wanneer kiezen voor een freeride snowboard?

                  Geregeld krijgen we de vraag waarom je moet kiezen voor een freeride snowboard in plaats van een all mountain board. Laten we voorop stellen dat plezier op de berg voorop staat. Heb je al wat weken ervaring en ben je een type boarder die van maximale snelheid houdt en graag buiten de piste board?  Ga je meestal met skiërs en ben je zelden in het funpark te vinden? Dan is een freeride snowboard een geschikte keuze.

                  Freeride snowboard online bestellen bij snowboards.nl

                  Op Snowboards.nl bestel je veilig en snel jou nieuwe freeride snowboard van je favoriete merk. Je vindt bij ons boards van BataleonJonesArborLib Tech, BurtonGnuRoxy, Nidecker en THE Boardscompany. Kijk daarnaast ook eens naar freeride bindingen als je op zoek bent naar een freeride snowboard. Heb je meer informatie of advies nodig? Neem gerust contact met ons op zodat we je kunnen helpen met de zoektocht naar jouw nieuwe board. Wil je liever de snowboards, snowboard bindingen en boots in het echt zien en voelen? Kom dan langs in onze snowboardshop.